Евтини самолетни билети

Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашият уикенд герой е Рики Мартин.

Милиони момичета по света останаха като попарени през 2010 година от личната изповед на певеца, че всъщност техният мокър сън предпочита собствения си пол. Противно на очакванията обаче, новината бързо отшумя в медийното пространство, а Мартин продължи с повече от успешната си кариера.


Рики Мартин нито е първият, нито ще бъде последният артист, който разкрива сексуалните си предпочитания пред света. Въпрос на личен избор, мисля. Дали ние ще го приемем или не, остава проблем на нашето светоусещане. Но трябва да му признаем едно на Рики – иска се голямо мъжество, за да се изправиш буквално пред целия свят и да заявиш, че си такъв, какъвто си. И да продължиш напред с гордо вдигната глава, с подкрепата на милионите си фенове, но и с жлъчта, която трябваше да понесе от недоброжелателите си.

В този ред на мисли посвещаваме този уикенд не толкова на певеца Рики Мартин, а на всички онези хора, на които, по дадена причина, се е налагало да съберат сили, за да се изправят в открита битка – очи в очи, с демоните, които живеят в тях. А на кого не му се е налагало да води такива вътрешни борби, нали? Нека застелим пътя на собствената си борба с хубава музика, която да ни напомня, че не сме сами на този свят! Рики, ти си!

На Енрике Мартин Моралес, както е пълното име на Рики Мартин, всъщност дължим грандиозния световен успех на латиноамериканската музика. Роденият през 1971 година пуерториканец придобива популярност в родината си още като 12-годишен с групата Менудо. От 1990 година певецът продължава кариерата си като солов изпълнител. Оттогава Рики е продал над 60 милиона албума и има повече от 20 хита, покорявали върховете на най-популярните музикални класации.

През 1991 година Рики издава първия си самостоятелен албум, носещ неговото име. С продадени над 500 хиляди копия, Рики Мартин се превръща в най-успешния дебютиращ латино музикант за последните десет години. Следващият му албум „Me Amaras“ е доста по-зрял. Съдържа много лични и баладични песни и също му носи голям успех и му печели наградата за най-добър латино артист на Billboard Video Awards през 1993 г. Колаборациите му с други латино изпълнители като Дженифър Лопес, Малума, Деди Янки просто са обречени на шеметен успех.

В средата на 90-те години на миналия век звездата възпя едно от най-популярните по цял свят женски имена – Мария. Песента от третия албум на поп-идола буквално се разграбва от неговите почитатели и се превръща в грандиозен хит. Мегаславата на певеца обаче идва през 1999 година с песента „Livin’ La Vida Loca“ от първия англоезичен албум на звездата. С повече от 8 милиона продадени копия, „Livin’ La Vida Loca“ се превръща в един от най-успешните сингли на всички времена.

В края на 2016 година Рики обяви, че е сгоден за приятеля си Джоан Юзеф, художник, роден в Сирия, но израснал в Швеция. Двамата се запознали година по-рано. Певецът попаднал на негови картини, много харесал творчеството му и се свързал с него. В американско телевизионно шоу Мартин признава, че бил доста нервен, когато направил предложението за брак към своя любим. Рики има двама сина близнаци – Матео и Валентино, родени от сурогатна майка, които досега отглеждаше като самотен баща.

Кики, както го наричат в семейството му, говори пет езика – испански, английски, португалски, италиански и френски. Мартин е известен не само на музикалната сцена, но и със своята страст да помага на хората и да се включва в различни благотворителни каузи – предоставяне на помощ на наркозависими, травмирани деца, превенция на ХИВ/СПИН и много други.

През 1998 година Рики изпълни песента „La Copa de la Vida“ (The Cup of Life), която стана официален химн на Световното първенство по футбол във Франция същата година. И тъй като посланието, че животът е чиста страст, че трябва да напълниш чашата с любов, че, за да живееш трябва да се бориш, ни харесва ужасно много, и сме напълно съгласни, че трябва да се борим, за хората, на които държим, считаме, че няма по-удачен финал на страстния уикенд, който посветихме на поп-иконата Рики Мартин.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.