Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашата уикенд героиня е Шаная Туейн.

Да си от Канада, но да изпълняваш кънтри музика, така че стилът да стане изключително популярен по целия свят, на това определено се казва талант. Тя го притежава в огромни количества. Шаная Туейн. Животът ѝ е като от филмов сценарии – съдбата ѝ носи много тъга, подлага я на постоянни изпитания, но пък я дарява с много любов към музиката и огромна дарба – да пее така, както никой друг.


Родена е под името Айлийн Риджайна Едуардс, но всички я познаваме със сценичния ѝ псевдоним Шаная Туейн – канадското музикално чудо. Третият албум на певицата „Come On Over“ е най-продаваният албум на музикантка за всички времена и най-продаваният албум в историята на кънтри стила. Шаная е единствената музикантка с 3 албума, удостоени с диамантен статут и е втората най-продавана певица в Канада след сънародничката си Селин Дион.

Шаная е едва 21-годишна, когато двамата ѝ родители загиват в автомобилна катастрофа. Туейн не се поколебава и поема изцяло отговорността по отглеждането на двамата си по-малки братя. Макар и трудно, все пак тя успява да се справи със задълженията у дома и работата си като певица в близко курортно градче.

Дебютният албум на Шаная, едноименният „Shania Twain“, се появи на бял свят в началото на 90-те, но повечето хора смятат, че истинската Шаная изгря през 1995 година с “The Woman In Me”. Албумът, продуциран от съпруга ѝ Мът Ланг, успя да промени света на кънтри музика, внасяйки нова заразителна поп чувственост в жанра.

Шаная има дълъг брак с рок продуцента Мът Ланг, но двамата се развеждат през 2008 година, след като става ясно, че той изневерява на певицата с нейната най-добра приятелка и лична асистентка. Три години по-късно Шаная се омъжи повторно за швейцарския бизнесмен Фредерик Тибо. Тук става интересно – той е бившият мъж на жената, прелъстила първия мъж на Шаная.

Днес Шаная има над 85 милиона продадени копия по целия свят, над 40 от което само в САЩ. 16 от синглите ѝ са попадали в челните позиции на музикалните класации. Певицата има 5 награди Grammy и цели 27 награди BMI за композитор на песни.

Лаймска болест причинява хронично увреждане на гласните връзки на певицата, заради което тя излиза в дълга творческа пауза. През 2017 г. Шаная все пак успя да издаде нов албум – „Now“. Певицата определено звучи по-различно, в по-ниския регистър, но важното е, че Шаная е отново тук, готова за нови музикални подвизи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *