Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашият уикенд герой е Ед Шийран.

От бездомник до един от най-популярните певци в света. В живота на червенокосото музикално чудо Ед Шийран определено е имало не един и два трудни моменти. Но това не го спира. Въпреки всички изпитания, той успява да постигне мечтата си – да се занимава с музика.

Категоричен талант, чийто дълбок глас няма как да сбъркате. Песните му безспорно докосват сърцето, защото всички са написани за някого или разказват личните му преживявания. А Ед определено има какво да ни разкаже. Нека го чуем…


Едуард (Ед) Кристофър Шийран е роден на 17 февруари 1991 година в Хебдън Бридж, Западен Йоркшир. През 2008 г. се мести в Лондон, за да развива музикалната си кариера. Семейството му живеело скромно – нямали дори телевизор. За сметка на това родителите на Ед събрали пари, за да му купят китара и книги. В Лондон бъдещият любимец на милиони хора по света е трябвало да се издържа сам. Изхранвал се, като продавал дискове, но парите не стигали. Затова почти три години живял като бездомник.

С чудовищния си талант той бързо привлича вниманието на Елтън Джон и Джейми Фокс. Следва предложение за музикален договор и дебютен албум – „+“ от 2011 г. Само година по-късно, Ед е вече истинска звезда. Дори свири пред кралицата. Албумът му стана 6 пъти платинен във Великобритания, след като от него бяха продадени над 1,8 милиона копия.

Преди време младият музикант разкри, че е водил битка с наркотична зависимост, заради което е жертвал една година от музикалната си кариера.

“Аз всъщност нямах никакво време да стана известен. Мисля, че трябва да имаш време да се приспособиш към всичко това, когато се впуснеш в индустрията. Иначе се озоваваш във всички клопки по пътя. Едната от тях е злоупотребата с вещества“, споделя Шийран.

През 2014 г. излезе вторият албум на Ед – “X”, с който певецът оглави класации и от двете страни на Атлантическия океан. От този албум е и може би най-романтичното творение в кариерата му – песента „Thinking Out Loud“, посветена на бившата му приятелка Атина Андрелос, с която певецът излиза около година. След раздялата той споделя, че е написал песента, когато се е чувствал истински щастлив.

Певецът беше гостуваща звезда в седмия сезон на култовия сериал „Игра на тронове“. Ед се появява в първата серия от сезона като войник, който заедно с другарите си, пее и почива край огъня. Това се случва, докато Аря Старк прекосява гората, яздейки кон. Краткото присъствие на Шийран предизвика вълна от критични коментари, заради което звездата дори бе принуден да изтрие профила си в Twitter.

Освен брилянтен изпълнител, Ед е автор и на редица текстове за други изпълнители. Сред част от парчетата, създадени от британеца са “Cold Water” на Major Lazer ft. Jusitn Bieber, “Little Things” на One Direction, “Tattoо” на Хилъри Дъф.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.