Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашите уикенд герои са Snap!.

Когато те се появиха в началото на 90-те, настъпи истинска революция в музиката. Напук на всеобщото мнение, че германски артист трудно би успял на международния пазар, те не само доказаха, че това не е така, напротив – промениха диско музиката завинаги. С тяхната несекваща енергия и индивидуалност, те вдъхновиха мнозина световни изпълнители. Германско дуо от 90-те, световноизвестни и обичани – легендарните Snap!

Евроденс групата Snap! се заражда през 1989 година във Франкфурт, Германия. Музикалният проект е продуциран от Майкъл Мюнзинг и Лука Анзилоти. Името е абревиатура от System of Nuclear Auxiliary Power. През годините съставът на Snap! е променян многократно, но най-големите успехи бандата бележи, когато фронтмени са американският рапър Turbo B и певицата Пени Форд. Тяхно дело са култовите „The Power” и „Rhythm Is a Dancer”, които не само взривиха дискотеките и музикалните класации през 90-те, но и изцяло промениха танцувалните представи през ХХ век.

Текстът на песента „Rhythm is a Dancer” е признат за най-лошия в историята на поп музиката. Или поне така твърди проучване на британския вестник „Телеграф”. През 1992 г. песента, съдържаща строфата „Аз съм сериозен като рак (болестта), когато казвам, че ритъмът – това е танцьорът”, в течение на шест седмици е на челно място на британските чартове, въпреки критиките от различни здравни организации. С най-лош текст или не, факт е, че точно тази песни е една от най-обичаните на Snap!.

Дебютният албум на групата „World Power” излиза през 1990 година и е продаден в повече от 7 милиона копия. Включва хитове като “Ooops Up”, “Cult Of Snap” и “Mary Had A Little Boy”. Следва издаването на албума „The Madman’s Return“ от 1992 година, включващ не по-малко известните хитове „Rhythm is a Dancer“ и „Exterminate“.

Преди да се захване с хип-хоп, фронтменът на Snap! Turbo B или Дърон Бътлър, както е истинското му име, е бил барабанист в хеви метъл група. Споделя, че все още харесва твърдата музика. Прякорът си получил в детските години по улиците на родния му Питсбърг – бил първият, който посягал да удари. Вече обаче не се смята за толкова страшен. Служил е в американската армия, в специалните части. Бил е сапьор.

Snap! имат девет сингъла, които влизат в световния Топ 10. Днес, близо 30 години след сформирането на групата, хитовите им парчета продължават да взривяват европейските и световни денс клубове.

Snap! са идвали няколко пъти в България в различен състав – певицата Пени Форд, която е част от първия състав на групата, първият фронтмен на групата Turbo B, но също и неговият дубльор, най-новото попълнение – рапъра Бенджамин Лоу. Първоначалният състав на Snap! се разпада през 1996 г. Turbo B също напуска групата, но се завръща отново през 2000 г.

По повод 40-годишнината от създаването на класацията за денс клубни песни, списание Billboard публикува списък с най-добрите диско хитове година по година от 1976 до 2015 година. Нашите уикенд герои Snap! се разписват с две песни в класацията. Мегахитът „The Power” попада на второ място в чарта от 1990 година, а „Rhythm Is a Dancer” заема шеста позиция на вечните диско хитове през 1992 година.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *