Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашата уикенд героиня е Бритни Спиърс.

Тя е живото доказателство, че човек може да падне отвисоко, но да се изправи и да продължи напред. Орисана да бъде звезда още от дете, тя минава през коварния път на наркотиците, алкохола и депресията.

Следена под лупа и от критици, и от обожатели, в крайна сметка тя успява да изплува от блатото и да продължи пътя си нагоре. И в музиката, и в личния живот. Дните от мрачното минало, като че ли вече са зад гърба ѝ. Днес тя е по-уравновесена, по-мъдра и по-земна. Вероятно защото е осъзнала едно – изборът пред нея е само един – да продължи да прави това, което може най-добре. Музика.


Бритни се ражда в Мисисипи на 2 декември 1981 г., но детството ѝ минава в Луизиана. Още като дете става известна в Щатите с участието си в детския „New Mickey Mouse Club” в сезоните му от 1993 и 1994 г. Сред „колегите” ѝ там са Джъстин Тимбърлейк, Кери Ръсел и Кристина Агилера.

С дебютния си сингъл „…Baby One More Time” от 2000 година Бритни чупи всички рекорди за най-продаван млад изпълнител. Тогава тя е едва 19-годишна, а едноименният албум и сингълът едновременно заемат първа позиция в класациите навсякъде по света.

View this post on Instagram

A post shared by Channel 8 (@britneyspears)

Бритни често споделя, че най-големите ѝ вдъхновения са Мадона и Джанет Джексън, с които тя има доста добри отношения, а с Мадона, дори и дует – „Me Against the Music” от едноименния ѝ албум. Сингълът достига едва 35 място в САЩ, но се изкачва на първата позиция в много други държави.

Бритни се нарежда в не особено престижната класация на звездите с най-кратки бракове. След дълга пиянска нощ в Лас Вегас тя решава да се омъжи за приятеля си от детството Джейсън Александър. Двамата очевидно се опомнят, тъй като анулират брачния си съюз 55 часа по-късно.

Бритни Спиърс

През 2007 година Бритни изпада в нервен срив и беше изпратена в клиника, а съдът постанови тя да бъде поставена под попечителството на баща си. Така макар и една от най-богатите в света, тя трябваше да се моли на баща си за джобни.

Бритни има двама синове – Шон Престън и Джейдън Джеймс, от брака ѝ с Кевин Федърлайн, с когото се разведе през юни 2007 година. След раздялата им той иска попечителство над децата, поради пристрастеността на певицата към наркотиците и алкохола. Благодарение на семейството си обаче, Бритни успява да измъкне от хватката на порока и да си стъпи на краката.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *