Един от символите на култовата банда Guns N’ Roses – Слаш, е част от списъка с най-добрите китаристи на всички времена, определени от списания като Rolling Stone и Time. Роден през 1965 година в Стоук он Трент, Великобритания, истинското му име е Соул Хъдсън.

Бащата на Слаш е англичанин, а майка му – афроамериканка. Когато е 11-годишен, Слаш се мести в Лос Анджелис.

Малко по-късно получава първата си акустична китара и започва да се учи да свири. Постепенно музиката се превръща в основно негово занимание и измества училището на заден план.


Прякора Слаш (от англ. slashing – стремителен, динамичен) музикантът получава от актьора Сиймор Касъл, баща на негов приятел и съученик. Причината е, че малкият Соул бил много буен, непрекъснато тичал за някъде и все измислял щуротии.

В средата на 80-те Слаш се среща с Аксел Роуз и двамата стават част от легендарната Guns N’ Roses. През 1987 година бандата издава първия си албум „Appetite for destruction“. Само няколко години след това Guns N’ Roses са една от най-популярните хард-рок групи в света, благодарение на песни като „Welcome to the Jungle“, „Paradise City“ и „Sweet Child O’ Mine“.

Докато свири в Гънс, Слаш участва и в други музикални проекти заедно с музиканти като Лени Кравиц, Майкъл Джексън, Иги Поп, Боб Дилън и Queen. През 1995 година, след скандал с Аксел Роуз, Слаш напуска групата и се отдава на собствени музикални проекти. Връща се в бандата цели 21 години по-късно – през 2016-та.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.