Евтини самолетни билети

Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашите уикенд герои са Rammstein.

Разговорите с племенницата ми Ралица на тема музика винаги са били забавни – вместо тя да ме пита какво мисля за последния летен хит-еднодневка или пък за пикантна подробност от живота на някоя захаросана поп-звезда, се случва точно обратното. Тя е тази, която ме запознава подробно с творчеството на любимите си групи – Rammstein, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, а аз се хваля с познания за най-новото от света на комерсиалната музика.

Разбира се, това води до поредица от подигравки за моя сметка, но това е отделна тема. Рали е от хората, които са намерили своя музикален стил и нямат никакво намерение да му изневеряват. Така, както не изневеряват на стила си любимците ѝ от Rammstein – скандални, ексцентрични, вулгарни, цветни, забавни, понякога тъжни, те са това, което винаги са искали да бъдат. И го правят, без оглед на изгода, обществено мнение, рейтинг. Просто чиста страст – да правиш това, които обичаш.


Rammstein

Най-популярната германска група Rammstein се ражда в Берлин през 1993 година. Има спорове от къде произлиза името на групата. Най-популярната версия е, че то е взаимствано от американската база Рамщайн в Западна Германия, където на 28 август 1988 година загиват 70 души, след като два самолета се сблъскват по време на авиошоу.

Музиката на Rammstein се отличава с агресивни, мрачни текстове, често с открита сексуална насоченост, а понякога дори и вулгарност. Любовната тематика също не им е чужда, но най-често тя е представена в нейната тъмна страна.

Запазена марка на Rammstein са грандиозните концерти, наподобяващи театрална постановка, често граничеща с вулгарна гротеска. Поведението им, освен че кара почитателите на групата да изпадат в екстаз, често е ставало повод за неприятности с властите, дори арести на членове на бандата.

Rammstein

Пищното театрално шоу, което Rammstein изнасят по време на концертите си, идеално се допълва от зрелищни пиротехнически ефекти. Те са толкова много, че съвсем не са редки случаите на припаднали от прегряване фенове, които са на първите редове на техните спектакли. Rammstein изнасят концерт за първи път в България през юни 2010 година в София.

За най-големия успех на Rammstein се счита песента им „Du Hast“. Парчето има версия на английски език, както и множество ремикси. „Du Hast“ („Ти имаш“) може да се разбере също и като „Du Hasst“ („Ти мразиш“), откъдето идва и оригиналността на песента.

Като малък вокалистът на Rammstein Тил Линдеман бил запленен плувец. Бъдещият музикант дори се класира седми на Европейско първенство за младежи. Контузия обаче го кара да прекрати със спорта. Линдеман е универсален музикант. Освен да пее, той свири на барабани, китара и бас китара. Музикантът има 2 дъщери от 2 брака, като дори вече е и дядо.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.