Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашата уикенд героиня е Ищар.

Тя е като слънчев пролетен лъч. Лъчезарна, топла, харизматична. Певицата с ангелски глас, която носи любовта в сърцето си. Не е изненадващ фактът, че е боготворена във всички краища на света – тя невероятно талантлива и шеметно красива.

За българската публика обаче тя е дори по-специална. Защото връзката на Ищар с България е особена. Певицата не просто се влюбва в родината ни, тя толкова е впечатлена от красотата на България, че дори има специална стая в дома си, която кръщава на страната ни.


Истинското име на Ищар е Ети Зак. Родена е в Израел през 1968 г. Баща ѝ е от Мароко, а майка ѝ – от Египет, но и двамата са евреи. Тя е на 16 години, когато родителите ѝ се развеждат. Грижите за нея и двете ѝ сестри поема баба им Нона. Тя нарича бъдещата звезда Естер, което с египетския ѝ акцент звучи като Ищар – акадската богиня на любовта, плодородието и войната. Така се появява и псевдонимът на известната изпълнителка.

Ищар е била авиомеханик в казармата, при това по свое желание. Заедно с още осем момичета били първите девет жени механици в израелската армия. В началото срещали доста трудности в комуникацията с пилотите, но с времето мъжете свикнали с присъствието им.

След службата в израелската армия, певицата се мести във Франция по покана на свой приятел. Там тя припечелва като беквокал на фламенко изпълнения. Талантът ѝ бързо бил забелязан и тя получила покана да се присъедини към групата Alabina. Скоро след това ги застига и световната слава. Въпреки успеха на групата, Ищар работи и по свои солови проекти.

Една от големите мечти на певицата е да има деца. И тя се сбъдва – през 2007 година Ищар ражда близнаци. Нарича дъщеря си Шийла, което в превод означава „песен“, а сина си Лави – „малко лъвче“. Прекъсва кариерата си за две години, за да се посвети изцяло на дълго чаканите си деца. Заради тях и до днес често се случва да отказва ангажименти.

България заема специално място в сърцето на Ищар. Певицата посещава страната ни за първи път през 2000 година и веднага се влюбва. Красавицата разказва, че в своя дом дори има стая, която е нарекла България.

“Има неща, които не можем да си обясним. Опознах културата ви чрез музиката, хората. У вас се чувствам като у дома“, разказва Ищар. Певицата доказва любовта си към родината ни, като дори включва песента „Облаче ле бяло“ в един от албумите си.

Когато я попитат колко езика говори, Ищар през смях отговаря: Пет и половина – иврит, английски, френски, египетски, марокански и малко книжовен арабски. На всички езици по света най-важната дума според нея е една – любов. Онази, при която просто обичаш. Без да очакваш нещо в замяна. Истинската. Неповторимата.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *