Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашата уикенд героиня е Сандра.

Разделянето на правата за ползване на стените в една детска стая ми се струва напълно разумно споразумение между двама братя, дори и днес, когато с брат ми отдавна не сме деца. Първоначално всеки от нас отстояваше правото да слага плакатите на любимците си звезди от киното и музиката навсякъде. Което, разбира се, пораждаше много братски спорове и още повече братски бой. Докато накрая не взехме най-доброто решение – две стени за него, две за мен. И всеки да си окачва върху стените каквото си иска.

Сандра


Любимите ми плакати от двете стени на брат ми бяха тези на Сандра. Той беше голям почитател на германската диско дива, а вероятно още е. Ще го питам… Постоянно ме заливаше с интересни факти от живота ѝ, пускаше ми песни и така неусетно аз също се превърнах в един от милионите ѝ почитатели. И до днес като чуя нейна песен си спомням детската си стая със стените, отрупани с плакати.

Германската икона на диско музиката Сандра Ан Лауер е родена 18 май 1962 година в Заарбрюкен, градче, в близост до границата с Франция. Първоначално добива популярност като вокалист на диско триото Arabesque. През 1984 година певицата се отделя от групата и започва своята изключително успешна соло кариера.

Бляскавата кариера на Сандра до голяма степен е предначертана и заради брака ѝ с продуцента от румънски произход Майкъл Крету. Именно той е в основата на успеха на нейния първи самостоятелен хит „(I’ll Never Be) Maria Magdalena” през 1985 г. Сладкото момиче с чип нос вкарва своята песен в класациите на 21 страни по света.

Сандра

Триумфът на Сандра е толкова голям, че само в първите месеци от соловата си кариера сладката германка вади общо 7 хита. Интересът към нея е толкова огромен, че в продължение на цели 5 години тя не спира да прави турнета поне по 9 месеца в годината.

След първоначалния шеметен успех, в средата на 90-те Сандра решава да прекъсне кариерата си, за да осъществи женската си мечта да има деца. За нейно щастие бебето се оказва не едно, а две. Певицата ражда близнаци, които с мъжа ѝ кръщават Никита и Себастиян. Подаръкът от загрижения татко е прекрасна къща на испанския остров Ибица. Там Сандра живее и до днес.

В следващите години Сандра се отдава напълно на децата и семейния живот. Единственото, което прави, за да поддържа формата си, е участието ѝ в музикалния проект Enigma, ръководен от съпруга ѝ Майкъл Крету. Там тя изпълнява шепнещите вокали в един от албумите на групата. Това само допринася за още по-голямата ѝ слава.

През 2007 година, след повече от 20 години брак, Сандра се развежда с Майкъл, като цитира лични и професионални различия. „Германската Мадона“ е принудена да започне всичко от нулата и то напълно сама. Това я мотивира да поднови певческата си кариера. Следващите проекти на Сандра постепенно я връщат отново към предишната ѝ шеметна слава.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.