Евтини самолетни билети

Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашият уикенд герой е Dr. Alban.

Че музиката лекува, има изписани куп научни трудове. Силата на музикалната терапия е факт, който не се наемам да оборвам, доказателствата са много. От класическата музика, до джаза, фънка, диското и хард рока, всеки стил носи своите неподражаеми усещания и емоции. А през 90-те се появи един доктор, който наистина успя да излекува не една и две души с музиката, която ни подари. Добре де, дори да не е успял за излекува душите ни, то със сигурност е направил много, за да подобри настроението ни. И то мнооооого успешно!

Хитовете му се помнят и до днес и озаряват лицата ни с усмивки. А нали усмивките са щастие? Разбира се, става въпрос за Dr. Alban – изпълнителят, когото този уикенд ще натоварим със задачата да украси лицата ви с красиви, широки, искрени усмивки. Защото животът е прекрасен и всеки заслужава да бъде щастлив!


Преди да започне да се занимава с музика Албан Узома Нуапа, който по-късно всички ще познаваме като Dr. Alban, се мести от родната си Нигерия в Швеция, за да учи стоматология. Дотогава музиката за него била просто хоби, но както често става с любимите ни занимания, в даден момент те се превръщат в основната ни професия. За Dr. Alban този момент настъпил, когато бил 23-годишен.

За да се издържа, докато учи, той започнал да работи като DJ в различни нощни клубове в Стокхолм. Популярността му бързо нараснала и DJ-ят не само успял да плати университетските си такси, но и открил собствен зъболекарски кабинет.

Музиката за него все още била просто развлечение и възможност за страничен доход. И така било до 1990 година, когато докторът-DJ издава първия си албум „Hello Africa”. Синглите „Hello Africa” и „No Coke” се продават в милионен тираж и носят на Dr. Alban слава, надхвърляща границите на втората му родина Швеция.

Година по-късно, през 1991 г., успехът на първия албум на Албан е надминат от втория му албум „One Love”. Синглите „It’s My Life” и „Sing Hallelujah” достигат до първото място в класациите в Израел, Австрия, Холандия, Швеция и Германия. „It’s My Life” получава платинен статус в Германия и Холандия. Албумът на свой ред оглави класацията за албуми в Австрия и влезе в топ 5 в Швейцария. „It’s My Life” и до днес е визитната картичка на изпълнителя, която често чуваме и в родния радиоефир.

Третият албум на Dr. Alban „Look Who’s Talking!” излиза през 1994 година и успява да влезе в челната десетка на редица държави, включително Германия, Швейцария и Австрия. Това е първият албум на изпълнителя, който е сертифициран като златен в родната му Швеция. Dr. Alban основава собствена звукозаписна компания, която през 1996 година издава албума му „Born in Africa”. Въпреки че едноименният сингъл се превръща в хит в доста държави, албумът не успява да постигне шеметния успех на предишните два.

През 1997 година на пазара излезе компилация „The Very Best of 1990–1997”, включваща 16 от най-големите хитове на звездата. Същата година бе издаден и албумът „I Believe”, който достига до №27 в Швеция, №30 във Финландия и попада на 41-во място в Австрия. След седемгодишно отсъствие от музикалната сцена DJ-ят издаде албумът „Back to Basics”, чието разпространение беше само онлайн, с изключение на руския пазар, където албумът беше издаден и на физически носител. На следващата година издава сингъла „I love the 90′s” с участието на поп звездата Haddaway.

Dr. Alban е бил в България няколко пъти за различни участия. При едно от последните си посещения споделя, че у нас се чувства страхотно и дори обмисля идеята за къща на Черноморието.

„Усещанията и преживяванията ми са само позитивни. Виждам как страната ви се променя за все по-добро. Имате прекрасна природа и, разбира се, много красиви жени. Изкушен съм от идеята за къща край Черно море”.

Въпреки че е ценител на женската красота, по думите му, в сърцето на DJ-я има място само за три жени – двете му дъщери и съпругата му.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.