Евтини самолетни билети

Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашата уикенд героиня е Силвия Кацарова.

Първият ми съзнателен спомен, свързан с голямата Силвия Кацарова е от един неин концерт в предприятието, в което работеше майка ми. Като дете тя (майка ми) често ме взимаше на работа с нея, когато нямаше кой да ме гледа. Може да звучи скучно, но не беше – работеше предимно с жени, които се надпреварваха да ме черпят със сладкиши и да ме забавляват по всевъзможен начин.

Та в един такъв ден стана ясно, че ще има концерт на Силвия. Всички очакваха с голямо нетърпение събитието, вълнението се предаде и на мен. Изнамерих красив букет, който твърдо бях решил, че ще подаря на госпожа Кацарова.


Ето че настъпи дългоочакваният момент. Всички работници се събраха, а на площадчето пред предприятието, в целия си звезден блясък на истинска музикална рок дива, излезе Силвия Кацарова. Изпя няколко песни, работниците я гледаха в захлас, както и аз, впрочем…

В момента, в който прозвучаха първите ноти от песента „Топъл дъжд“, реших, че е настъпил моментът да ѝ подаря букета. Насред изпълнението „се изтипосах“ пред нея, подадох ѝ скромно цветята, а тя се усмихна със своята лъчезарна, широка усмивка, наведе се и ме целуна! О, какъв момент! Тогава аз, нали съм си диване, реших, че певицата няма да се размине просто с една целувка, хванах я за сакото, дръпнах я към мен и се провикнах с цяло гърло: „Искам автограф!“. Тя много се смя, дори за момент пропусна част от припева на песента си, смяха се и всички колеги на майка ми, но не ми пукаше – бях целунат от Силвия Кацарова!

Така и не получих автограф от певицата, но тя ми даде много повече – любовта към красивата българска музика. За всички като мен, успели да се докоснат до тази магия посвещаваме уикенда на легендарната Силвия Кацарова.

Прекарала детството си в Добрич, през 1969 година бъдещата звезда на българската естрада се премества с родителите си в Хасково. Там завършва Икономическия техникум, а по-късно е приета в Естрадния отдел на Музикалната академия в София.

Със своя талант, специфичен тембър и маниер на изпълнение, българската Тина Търнър, както я наричат почитателите ѝ, има определяща роля за успеха на група LZ, която сформира с бъдещия си съпруг – композиторът Милчо Кацаров през 1975 година. Заради турското си име – Силвер Нури, групата среща известни трудности с медийните си изяви, затова певицата решава да го смени на Силвия Кацарова.

Близо три десетилетия хиляди български меломани си припяват хитовете на LZ. „Големият кораб минава”, „Топъл дъжд”, „Бяла въздишка”, „Обещай ми любов” и „Огън от любов” са само част от бисерите, изпълнени с брилянтния глас на Силвия Кацарова. С LZ Силвия издава общо 5 албума, имат и множество ангажименти в увеселителни заведения на Скандинавието. През 1987 година песента „Топъл дъжд“ е обявена за „Мелодия на годината“ в едноименния телевизионен конкурс. През 1990 година група LZ се разпада, а Силвия Кацарова поема самостоятелна кариера.

След 32-годишен брак с Милчо Кацаров, през 2011 година, култовата изпълнителка взима едно от най-важните решения в живота си – разделя се с дългогодишния си съпруг, за да се врече на голямата си любов – бизнесмена и почитател на йогата Любомир Димитров. Решението е още по-трудно и заради дъщеря им – певицата, тръгнала по стъпките на майка си Теди Кацарова. За този период Силвия споделя:

„Нямах сили до последно да кажа на Мишо за новата си връзка. Не знаех как ще реагира той, дъщеря ми, как ще го приеме обществото. Не е лесно да загърбиш миналото, но се оставих на щастието и изживях страхотна приказка”.

През 2016 година Кацарова се подложи на тежка 4-часова операция за смяна на тазобедрената става, след като преди това е имала неуспешна интервенция. Манипулацията се наложила, тъй като през 2010 година претърпяла същата интервенция, но неуспешна.

„Поставената ми става беше с четири сантиметра по-дълга. Поради тази причина ми се изкриви гръбнакът и получих две дискови хернии. Преживях шест кошмарни години и буквално минах през ада. Чувствах се много зле и постоянно бях на обезболяващи”, споделя Силвия.

За щастие втората операция се оказва успешна.

Перфектната си форма певицата обяснява с хранителния режим, който спазва, изцяло подчинен на принципа на разделното хранене. Споделя, че обожава да готви зеленчуков гювеч, а всеки, който го е опитвал, си е облизвал пръстите. В него слага нарязана глава лук, много чесън, прясна чушка, прясно зеле, грах, моркови, тиквичка, патладжан, бамя, картофи. Любимата ѝ подправка е босилекът. Установила го, след като си купила къща в Турция, страната, в която местните ястия често са овкусявани именно с тази подправка.

През 2014 година Силвия отбеляза 40 години на музикалната сцена с юбилеен концерт, на който изпълни песни, забранени по времето на социализма. Освен с впечатляващите си музикални изяви, Кацарова прави успешен опит и в киното – участва във филма на Иванка Гръбчева „Златната река”. Неин партньор е Петър Слабаков. Звездата е известна и със своята активна благотворителна дейност – основател е на Дамски клуб за забавления и дарителство, редовно участва в различни благотворителни събития.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.