Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашата уикенд героиня е Софи Елис-Бекстър.

Само преди няколко дни с изненада научих новината, че днешната ни уикенд героиня е родила петото си дете. А като че ли беше вчера, когато я видях за първи път по телевизията. Още тогава тя ме спечели с непринуденото си излъчване, с порцеланово-кукленската си красота и, разбира се, с музиката, която твори.

Да, тук е моментът критично да отбележа, че тя определено не е от най-продуктивните световни изпълнители, разбирам я, все пак жената е майка на пет момчета. В музикално отношение за мен тя си остава същата – любима, жизнена, приятно-лежерна като топъл пясък по морския бряг, като приятна вечер с любимите хора.

Софи Елис-Бекстър

Според самата нея тя е разхвърляна, праволинейна и забавна, а за мен тя ще си остане просто любимката. Софи Елис-Бекстър!

Чаровната диско дива Софи Елис-Бекстър е родена в Лондон през 1979 година. Майка ѝ Джанет Елис води популярни детски предавания по ВВС, а баща ѝ Робин Бекстър е филмов режисьор и продуцент. Често се случвало малката Софи да се появява по телевизията заедно с майка си. Вероятно оттам идва и афинитетът ѝ към публичните изяви.

Софи започва да гради музикална кариера 1997 година като фронтмен в инди рок групата Theaudience. Две години по-късно тя решава да заложи на солова кариера и интуицията ѝ се оказва вярна. Още с първия си самостоятелен албум „Read My Lips“ от 2001 година, тя получава световна известност и трайно заема челните места в музикалните класации.

Софи Елис-Бекстър

През 2005 година сексапилната Софи Елис-Бекстър се омъжи тайно за приятеля си Ричард Джоунс, китарист на известната група The Feeling. Двамата наели луксозна малка къщичка в италианската провинция, а булката била облечена в семпла бяла рокля, разказват малцината присъствали на събитието.

Очевидно освен като успешна изпълнителка, Софи Елис-Бекстър може да се похвали и с много щастливо, здраво семейство. Звездата е майка на пет (!) момчета, последното от които се роди в началото на тази година. Със съпруга ѝ Ричард Джоунс често споделят, че децата са тяхното най-голямо щастие.Софи Елис-Бекстър

Освен на семейството и музиката, Софи се отдава на различни социални каузи. Преди няколко години тя скандализира обществото със снимка, на която позира с одрана лисица в ръка и текст: „Ето го остатъкът от коженото ви палто“. Фотографията предизвика широк отзвук и със сигурност е накарала милиони хора по света най-малкото да се замислят върху факта, че живи същества биват убити единствено заради кожата си.

През март тази година Софи обяви, че за първи път ще издаде компилация от най-големите си хитове, наречена „The Song Diaries“, която ще е съставена от оркестрови преработки на 16 от най-известните ѝ песни. Вече сме затаили дъх и с нетърпение очакваме появата на албума, който – сигурни сме, ще е истинска наслада за сетивата.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *