Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашата уикенд героиня е Лиса Стенсфийлд.

По непонятни за мен причини (или пък не съвсем) винаги свързвам тази пeвица с любовни драми и разочарования – тежки раздели, сълзи на огорчение, меланхолия и празнота. Затова тя определено не е от изпълнителите, които слушам всеки ден или всяка седмица. Но това не я прави по-малко любима. Напротив, прави я дори още по-специална.

Нейната музика, нейният глас бъркат толкова дълбоко в душата ми, че понякога дори най-жизнените ѝ песни изваждат наяве дълбоко крити чувства, страсти и копнежи. За специалните моменти на интимност в нашия живот, за разочарованието и силата да продължиш напред – певицата, която определят като „малката черна рокля на соул музиката“ – голямата Лиса Стенсфийлд. Стилна, нежна, чувствена, страстна. Жена, която пее за любовта така, както никой друг не умее.


Музикалната кариера на Лиса Стенсфийлд започва през 1980 година. Тя е едва на 14 години, когато взема участие в конкурс за млади таланти. И го печели, разбира се. Четири години по-късно Лиса става вокал на триото Blue Zone. Славата ѝ бързо преминава границите на родния ѝ Манчестър и един ден тя се събужда като звезда от световна величина.

Мигновената слава се оказва изключително стресиращ момент от живота на Лиса Стенсфийлд. Тя отслабва до неузнаваемост, но продължава да пее. През 1989 година издава дебютния си солов албум, който включва и една от емблематичните ѝ песни „This Is the Right Time“.

Лиса не обича да разкрива подробности от личния си живот, но бракът ѝ с италианския дизайнер Аугусто Граси през 1987 година стана обществено достояние. Двамата се срещат в Тунис по време на ваканция и малко след това си казват заветното „Да“ пред олтара. Уви, приказката завършва с развод само четири месеца по-късно.

Всяко зло за добро, както се казва. След развода си с италианския мачо, Лиса открива истинската любов – композитора Йън Девъни. С него се познават буквално цял живот, тъй като той взема активно участие при записите на първия ѝ албум и оттогава заживяват заедно.

Двамата силно се надяват да имат деца, но това не си случва, дори след инвитро процедурите, на които се подлага Лиса. Това не помрачава връзката им. Напротив, двамата стават още по-близки един с друг.

През 2014 година Кралицата на соул музиката се завърна триумфално на сцената след дълго мълчание. Албумът „Seven“ бе издаден през януари след 10 годишна пауза, в която певицата се бе отдала на актьорската си кариера. Талантливата британка се е снимала в редица филми и сериали, сред които „Любов на ръба“, „Суинг“, „Криминалните случаи на Мис Марпъл“ и много други.

Лиса Стенсфийлд е номинирана два пъти за Grammy, има награди BRIT, Ivor Novello и Silver Clef Award. Продала е повече от двайсет милиона копия от албумите си и споделя: „Нямам нужда да пея за пари. Отдавна го правя просто защото обичам да го правя.“Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.