Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашата уикенд героиня е Тейлър Суифт.

Дълго обмислях кой роден или световноизвестен изпълнител да представим този уикенд, но отговорът се появи от само себе си. Тя става първият кънтри изпълнител, който печели музикалната видео награда на MTV, когато през 2009 година грабва приза за най-добро женско видео. Следват още купища награди.

Тя сама пише повечето от текстовете на песните си, но това не са просто песни. Тя разказва истории. Истории, така увлекателни и истински, че не е изненадващо с каква лекота печели нови и нови последователи. Освен това само преди месец беше рожденичка. Е, предполагам вече се досетихте за кого става въпрос. Очарователната и феноменална Тейлър Суифт!


Чаровницата Тейлър Суифт е родена в Рединг, Пенсинвалния. Когато е само на 10, техник на име Рони, който поправял компютъра на родителите ѝ, я научава да свири три акорда на китарата си. Оттогава тя почти не се разделя с нея. Що се отнася до пеенето, Тейлър започва едва на четири с песните от анимационния филм “Цар Лъв”. По нотите я запалва баба ѝ, която била оперна певица.

Невероятно, но в училище Тейлър не се радвала на особена популярност. Русокосата красавица била обект на непрестанни подигравки от страна на съучениците си най-вече заради ръста си. Затова започнала да пише песни, в които изливала огорчението си от обидите им. Когато била на 12 години, тя дори прекарала цялата лятна ваканция в писане на роман от 350 страници, който така и не е издаден.

Въпреки отличните оценки в училище и музикалните си постижения Тейлър не може да се похвали с успехи в шофирането. Факт, който дълго криела от феновете си, е, че три пъти я късали на изпита за шофьорска книжка.

Актьорският дебют на певицата е във филма „Денят на влюбените” (2010), следват участия във филмите „The Lorax” (2012) и „The Giver” (2014). Самата певица споделя, че обожава криминалните телевизионни поредици. През 2009 година звездата се снима в епизодична роля в “От местопрестъплението”.

Дебютният сингъл на Тейлър излиза през 2006 г., а след това се появява и мултиплатиненият ѝ първи албум, носещ нейното име. Феноменалната певица е носителка на 225 награди, сред които 10 Grammy и 16 American music awards, 11 Country Music Association Awards, 8 Academy of Country Music Awards, 34 Billboard Music Awards и една награда Brit.

Тейлър не е първата звезда, която доказва, че освен красиво лице, притежава и златно сърце. От години тя активно се включва в различни социални и благотворителни каузи в защита на онеправданите и нуждаещите се. През 2014 година Тейлър дори спечели наградата за най-неегоистична и раздаваща се зелена звезда – заради подкрепата си на благотворителни каузи, свързани с правата на жените и достъпа на децата до образование.

В края на 2020 година Тейлър Суифт зарадва феновете си два изненадващи албум – „folklore“ излезе през август, а “evermore” – през декември. Пилотният сингъл от “evermore” е песента “willow”, придружена от приказно музикално видео, което за 4 часа беше гледано близо 2 млн. пъти и бързо се превърна в истински хит.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.