Александра Йоана Стан е румънска певица, родена на 10 юни 1989 година, в Констанца, Румъния. Тя е най-известна с песните си „Mr. Saxobeat“ и „Get Back (ASAP)“.

През 2009 г. Александра Стан записва дебютния си сингъл – „Lollipop (Param Pam Pam)“, а през 2011 издава дебютния си албум „Saxobeats“.

Въпреки че „Lollipop (Param Pam Pam)“ не стана хит, парчето „Mr. Saxobeat“ завладя класациите в много държави по света. Песента е била номер едно в музикалните чартовете на Италия, Дания, Словакия, Полша, Унгария и др.


Александра Стан е пяла на една сцена със световноизвестни имена като Енрике Иглесиас и Шакира. Освен това има над 2 милиона последователи в социалната мрежа Facebook и за кратко време се налага като достойна конкуренция на световните имена от клубната сцена.

Александра Стан има записан дует с българския реге изпълнител Jahmmi. Парчето се казва „9 lives“ и е част от албума на звездата „Alesta“, който излезе през март 2016.

Музикален продуцент на „9 Lives“ е Борислав Миланов, а музиката и текста са дело на Symphonix, авторите на един от най-големите български хитове на 2016 „If Love Was A Crime“ на Поли Генова.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.