Майкъл Бубле е изключително явление за онези, които обичат красивия поп, евъргрийн и вокалния джаз.

Роден в канадския град Ванкувър (Британска Колумбия), син на рибар, Бубле навлиза в музиката съвсем случайно – благодарение на дядо си.

Докато учи любимия си внук как се става добър водопроводчик, той запознава Майкъл с музиката на Синатра, Дийн Мартин, Боби Дарин, Рей Чарлз и Елвис Пресли.


Всъщност Mайкъл мечтае да стане известен певец още от двегодишен. Копнежът му по сцената бил толкова силен, че като малък спял с библия и се молел желанието му да се сбъдне. Така и става. Когато бил на 13 години, родителите му забелязват неговия певчески талант в колата, докато всички заедно пеят коледни песни.

Но сцената трябвало да почака. От 14-годишен прекарва летата с баща си, който е рибар, по пристанищата и в открито море. Понякога не слизали от кораба по 2-3 месеца. Наред с риболовните ангажименти, когато станал на 16, Бубле започнал да пее по нощни клубове.

До 25-годишна възраст Майкъл успява да натрупа опит от конкурси и пеене по клубове. Сам пише текстовете на много от песните си. През 2000 г. Майкъл пее в бар, когато е забелязан от съветник на бившия министър-председател на Канада Брайън Мълрони. Майкъл е поканен да пее на сватбата на дъщерята на политика, където пък се запознава с продуцента и носител на няколко награди Grammy Дейвид Фостър.

Следва запознанство и с Пол Анка, който се съгласява да запише дебютния албум на Бубле. Анка бил впечатлен от таланта на Бубле и от този момент решава, че той ще е негово протеже. През годините Майкъл прави кавъри на няколко негови хита, сред които “Put Your Head on my Shoulder” и “For Once in my Life“.

Истинският успех на Майкъл идва с втория му студиен албум „It’s Time“. Той включва песните “You Don’t Know Me“, „Feeling Good“, „Can’t Buy Me Love“, „Save the Last Dance for Me“ и други. Албумът е в джаз топкласациите на Billboard цели 104 седмици.

През 2006 г. Майкъл печели четири награди “Джуно”, канадският аналог на Grammy, две за албум на годината, за певец на годината и за песен на годината. Следва мултиплатиненият му трети студиен албум “Call me Irresponsilb“. Песента „Еveryting“ става един от най-големите хитове на Бубле.

Следва албумите “Crazy Love“ и „Christmas“, от който са продадени 140 хиляди копия само през първата седмица от пускането му на пазара.

През 2013 г. излиза албумът „To Be Loved“. Албумът дебютира директно под номер едно в класацията за албуми Billboard 200. Новият албум на Бубле „Nobody But Me“ ще излезе на пазара през октомври 2016 година.

Тази есен ще бъде показан и концертния филм на Майкъл Бубле „Tour Stop 148“. В него са включени концертни изпълнения от напълно разпродаденото турне на музиканта „To Be Loved Tour“ с 173 изяви в 39 страни.

Майкъл е носител на три награди Grammy (2008, 2010, 2011 година), над 20 награди “Джуно”, като и много други призове.

През есента на 2008 г. Бубле се запознава с аржентинската актриса и модел Луизана Лопилато, през пролетта на 2009 г. двамата вече са щастливо женени.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.