Карл Кокс е британски DJ, роден на 29 юли 1962 г. в град Олдам в северозападна Англия. Родителите му, имигранти от Барбадос му предават карибския парти дух. Още в детските си години той започва да пуска музика на партита, организирани от родителите му.

Докато другите момчета си играят с колела, топки и други подобни, малкият Карл Кокс обсебва грамофона на родителите си – това се превръща в любимата му играчка, която постепенно започва да се превръща в негова най-голяма страст. Осъзнал какво иска, започва да преследва целта си – започва работа като диджей още като тийнеджър и с изкараното си купува свой грамофон и плочи, които да пили на воля.

Той пуска на откриването на легендарния лондонски клуб Shoom, а на жестокия рейв Sunrise през 1988 със сета си подлудява 15000 човека. Бил е в клубове като: Shelly`s, Heaven, Angels, The Hacienda. Той е един от най-прочутите техно и хаус диджеи още от ранните години на рейв партитата на 80-те, през международната клубна сцена до днес.


Самият той признава колко изненадан е бил, когато първият му авторски трак „I Want You“, издаден през 1991 г., се оказва на 23 място в чартовете на Великобритания, а той е поканен да пуска на Top of the Pops.

И макар че следващите му авторски изяви са възнаградени от подобен успех – „Does It Feel Good To You“ също влиза в Топ 40 на острова, а миксираният му диск „F.A.C.T.“ се превръща в нещо като учебник по електронна музика и се продава в повече от 250 000 копия, Кокс решава да запази ролята си на DJ на всички DJ не като се пусне по вълната на световната си известност, превръщайки се в поп звезда, а като запази своя стил и характерно звучене на електронен ъндърграунд.

Рекордите го съпътстват и до днес. Лятото на 2014 г. отново носи рекорд за Карл в Ибиса, където на покрива на имението си той пуска за края на Space, както и на няколко други дати на Amnesia, Sands и DC10. Именно той държи двата рекорда за най-многобройна публика на електронно парти в София и на Cacao Beach, България.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *