Сантра е сценичното име на ритъм енд блус певицата Сандра Сълкова. Родена е на 26 октомври 1983 г. в София. Започва музикалната си кариера на 15 години.

През 1998 година за първи път записва в студио, а през 1999 г. е сред фаворитите в предаването за млади таланти „Хит минус едно“. Малко след това започва да се занимава професионално с музика.

Първият ѝ проект е „What About Last Night“. Втора песен от албума е баладата „Без теб“. Големият успех идва с третата песен на певицата, който се нарича „Не ме обичаш вече“ заедно с рапъра Спенс. Песента е по текст и музика на дует КариZма, а клипът е дело на режисьора Валери Милев. Песента достига трета позиция в Българския радио Топ 100. През 2005 г. прави дует с друг рап изпълнител – Кристо.


Следва двегодишна пауза Сантра се завръща на музикалната сцена, за да се събере в творчески тандем с Кристо и да запишат заедно общо пет песни. Първата е „Аз и ти“, която влиза под номер 29 в румънския чарт. Следват „Сила“ и нейната английска версия „Make me Stronger“, както и песните „Как не“, „Тръгвай си“. Роклята в клипа на песента „Неска фен съм ти“ е дело на самата певица. През 2010 г. Сантра записва песен и с Графа – „Тяло в тяло“.

След нова кратка пауза певицата издава две самостоятелни песни: „Нещо по-добро“ и „Късно за романтика“, режисирана от Kриско. След това прави песен с Pavel и Venci Venc’, наречена „Изгрева и залеза“. Тя продължително време се задържа на първите места в класациите. Записва песен и със звездата от музикалното шоу Х Factor Атанас Колев.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.