Евтини самолетни билети

Звездата на електропоп сцената от края на 70-те години Гари Нюман е роден през 1958 година в Хамърсмит, Лондон. За първи път навлиза в музикалните среди като вокалист на ню уейв групата Tubeway Army, с която издава два албума.

През 1978 година Нюман издава и първия си солов албум „The Pleasure Principle”. Оттогава Гари има издадени повече от 20 албума, като последният е „Splinter (Songs from a Broken Mind)” от 2013 година.

Гари Нюман е известен преди всичко с хитовете си „Don’t You Want Me”, „Are ‘Friends’ Electric?” и „Cars”, които се издигат в челните редици на музикалните класации в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век.


Певецът бил проблемен тийнейджър и затова му предписали антидепресанти и лекарства против безпричинно безпокойство, които да го успокоят. Вече като възрастен му открили синдром на Аспрегер в средна форма и аутизъм, който нарушава социалните и комуникационните умения. Затова и звездата никога не е злоупотребявал с алкохол, тъй като това би повлияло на здравословното му състояние.

Гари Нюмън обича да прави чести колаборации с по-млади изпълнители и групи като Little Boots, Battles, Nine Inch Nails, Ade Fenton и IAMX. Меломаните помнят и неговия ремикс на песента „Procession“ на лондонската група The Duke Spirit.

Разобличителят на американските спецслужби Едуард Сноудън пък записа песен със световноизвестния френски електронен музикант Жан-Мишел Жар, с участието на Гари Нюман и Pet Shop Boys. Парчето „Exit“ показва речитатив на Сноудън за следенето на спецслужбите, като това става на фона електронна композиция.

През 1997 година Нюман сключи брак с Джема О’Нийл, която е била член на негов фен клуб в Лондон. В края на 2012 година двамата се местят да живеят в Лос Анджелис, Калифорния.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.