Люк Хемингс е китарист и основен вокалист на бандата 5 Seconds of Summer. Роден е през 1996 година в Сидни, Австралия. Люк става част от групата още на 15 – през 2011 г. Тогава заедно с Майкъл Клифорд и Калъм Хууд започват да публикуват клипове на техни кавъри. Те са събрани в канала на Хемингс в YouTube.

Първото видео на Хемингс е кавър версия на „Please Don’t Go“ на Майк Поснър. Тя е публикувана на 3 февруари 2011 г. Кавър версията на „Next to You“ на Крис Браун е гледана над 600 000 пъти. През декември 2011 г. към тях се присъединява барабанистът Аштън Ъруин.


Групата привлича интереса на големи музикални компании и издатели, и те подписват договор със Sony/ATV Music Publishing. Въпреки че промоциите им вървят единствено във Facebook и Twitter, техният първи запис – EP-то „Unplugged“, достига трета позиция в класацията на iTunes в Австралия и Топ 20 в Нова Зеландия и Швеция.

Глобалният им имидж се повишава, след като Луи Томлинсън от One Direction публикува линк към видеоклипа им в YouTube „Gotta Get Out“, като обявява, че е фен на 5 Seconds of Summer „от известно време“. Групата отново попада в полезрението на One Direction след издаването на първия им сингъл „Out of My Limit“ на 19 ноември 2012 г., като този път Найл Хоран туитва клипа.

Близостта между бандите става все по-видима, след като на 14 февруари 2013 г. е обявено, че 5 Seconds of Summer ще подгряват One Direction на световното им турне „Take Me Home“. Година по-късно 5 Seconds of Summer представят дебюта си в синглите за големи компании – „She Looks So Perfect“, като опция за предварително закупуване в магазина на iTunes.

В края на март 2014 г. „She Looks So Perfect“ е издадена в Обединеното кралство. Макар да има само един ден на върха в британския магазин на iTunes и да приключва седмицата в долната част на Топ 10, 5 Seconds of Summer стават едва четвъртата австралийска група, която излъчва номер едно сингъл в Обединеното кралство.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.