Евтини самолетни билети

Определян като най-секси китарист в света, Паул Ландерс е част от германската група Rammstein. Паул е роден в Източен Берлин, Германия. Рожденото му име е Хейко Паул Хирше, което обаче той въобще не харесва, затова го сменя. Няма братя или сестри.

Майка му се жени повторно, но Паул не се разбира с пастрока си. Известно време живее с Флаке, друг член на бандата Rammstein. Като дете Паул посещава уроци по цигулка, китара и пиано. Работил е като огняр в библиотека. Любимите му групи са Pantera, Metallica и Sex Pistols.

През 1983 г. Паул основава пънк бандата Feeling B заедно с Кристиан „Флаке” Лоренц и Альоша Ромпе. Към групата по-късно се присъединява Кристоф Шнайдер. Следващата година Ландерс сформира групата First Arsch заедно с Тил Линдеман и Рихард Круспе, участва и в много други групи.


През 1994 г. Линдеман, Круспе и Шнайдер заедно с басиста Оливър „Оли”, печелят конкурса „Metro Beat Contest”, който им дава право да направят няколко професионални записа. По-късно към бандата се присъединяват Паул Ландерс и Кристиан „Флаке”, което полага основите на култовата група Rammstein.

Интересното е, че когато през 1984 г. Паул се жени, той приема фамилията на жена си, променя също първото и презимето си. След развода им през 1987 г. Паул продължава да носи фамилията на жена си. Ландерс има син от този брак – Емил, който е актьор.

И още нещо любопитно. Паул Ландерс е най-ниският член на Rammstein, висок е 173 см. Освен с тежкия си, характерен звук, групата се отличава и с изключителната театралност и драматизъм в музиката, подсилена с изпъкващи електронни кийбордове.

В световен мащаб Rammstein имат продадени над 25 милиона албума. Текстовете им често са агресивни, мрачни, понякога дори вулгарни и с открита сексуална насоченост, а нерядко и натуралистични или гротескни. Любовни теми също се срещат, но са представени най-често от тъмната им страна. За радост на българските си фенове, групата изнесе концерт в София през 2010 г.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.