Лошото момче на хард рока Винс Нийл е роден през 1961 година в Холивуд, Калифорния. Винс има мексикански корени по майчина линия и индиански по бащина. Проявява интерес към музиката като тийнейджър, интересува се и от сърф, баскетбол, бейзбол, футбол и борба.

Винс се присъединява към хеви метъл групата Mötley Crüe през 1980 година. Същата година бандата издава първия си албум „Too Fast for Love”. Следва поредица от хитови албуми, които утвърждават групата на музикалната хард рок сцена – „Shout at the Devil” от 1983 година. Той става платинен, но възходът на бандата е временно затъмнен от нещастен инцидент.

Вокалистът на групата извършва тежка катастрофа, под влияние на алкохол, в която умира неговият приятел Никълас Дингли от Hanoi Rocks. Нийл е лишен от свобода за 30 дни, осъден е на общественополезен труд и плаща огромно обезщетение.


Следват албумите „Theatre of Pain” от 1985, „Girls, Girls, Girls” от 1987 година и най-успешният албум на бандата „Dr. Feelgood” от 1989 година. През февруари 1992 година Винс Нийл изненадващо напуска бандата, напук на очакванията за нов албум. Неговото място заема Джон Кораби, с чието участие излиза и едноименният шести албум през 1994 година.

След 3 години на затишие, през 1997 година, бандата отново е заедно в оригиналния си състав, за записването на седмата си тава „Generation Swine”. През 1999 година, в следстие на неразбирателство с Винс, барабанистът Томи Лий напуска групата.

Винс е известен с бурния си нрав и скандалното си поведение. През 2011 година бе обвинен в побой и нарушаване на обществения ред за това, че е ударил бившата си приятелка в театър в Лас Вегас. През 2012 година рокерът беше изгонен от хотел в Лас Вегас заради неприлично поведение. Това не е първата му хулиганска проява в хотел, преди това се наложи да плати 1000 долара за нанесени щети на стая в “Хилтън” в Лас Вегас.

През 2015 година Винс стана дядо за втори път, след като дъщеря му Елизабет Ашли роди момиченце. Нийл стана дядо за първи път през 2011 г., когато първородният му син Нийл Уортън го дари с внук.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.