Реймънд Лотар Слийнгаард е нидерландски рапър и музикант, най-известен като половината от евроденс дуото 2 Unlimited.

Групата е създадена през 1991 г. от белгийските музикални продуценти Жан-Пол Де Косте и Фил Уайлд. Първоночалният състав на дуета – Рей Слайнгаард и Анита Дот, стартират своята кариера със сингъла „Get Ready For This“, последван от хитовете „No Limit“, „Tribal Dance“ и „Let the Beat Control Your Body“.

Имат брутален успех в Европа, но Америка ги посреща малко по-хладно, макар че за една определена прослойка те са подобие на месии. Анита и Рей свирят и пеят предимно пред хомосекссуална публика на клубните си турнета в Щатите.


„Тогава зад океана денс музиката, която ние предлагахме и по която цяла Европа беше луднала, въобще не беше популярна в Новия свят. Но гейовете просто ни обожаваха. На тях не им пука дали нещо е модерно или не. Те просто се кефят. Няма граници за тях. Много се разбирам с тях. Нашият мениджър Андре също е гей”, разкрива част от отношението си към света Рей.

През 1996 година е обявен краят на 2 Unlimited в този ѝ вид, а две години по-късно продуцентите представят новите лица на групата – Роми ван Оойен и Марион ван Айваарден. Анита и Рей обаче продължават съвместната си работа и 13 години по-късно, на 11 април 2009 г., се събират за концерта „Обичам 90-те“ в белгийския град Хаселт.

За времето, в което прибират 2 Unlimited в килера, „неограничената” дама става водеща в холандската музикална телевизия TMF, издава соло албума Reality и създава формацията Divas of Dance с още две мацки. Част от репертоара им са парчета на 2 Unlimited.

Рей пък е толкова привлечен от Изтока, че често отскача до Тайланд, където го канят да диджейства на различни партита. Споделя, че няма такъв кеф, защото това е място, където купонът е безкраен. От него се иска само да се появи и да пуска хип-хоп парчета.

Под името Рей и Анита, на 29 декември, дуетът обяви, че ще издаде нов сингъл заедно през 2010 г., озаглавен „In Da Name Of Love“. Смята се, че Жан-Пол Де Косте е отказал разрешение да използват името 2 Unlimited, тъй като той все още притежава правата върху марката.

На 11 юли 2012 г., след разговори с Де Косте, Рей и Анита обаче анонсираха завръщането си под името 2 Unlimited. Новината беше обявена в нидерланските медии и на официалните Facebook страници на двамата изпълнители. Макар и далеч от звездната си слава от 90-те, 2 Unlimited продължават да са част от музикалната сцена и до днес.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *