Иван Иванов е български певец, композитор и автор на текстове. Роден е на 25 ноември 1981 г. в Габрово. Израства в Стара Загора. По-късно завършва образованието си в гр. София, където остава да живее.

Иван е основател и основен вокал в групата Awake. Той пише музика и текстове и за други изпълнители, най-известната от които е българската певица София. Автор е и на саундтрака към няколко късометражни филма. Един от псевдонимите, които използва е Awaho.

Официално признанието за музиката, създадена от Awake, идва през 2004 година. Тогава групата е удостоена с две награди от конкурса „БГ Таланти“ на БГ Радио, които носят на музикантите студиен запис и продуциране на първия им сингъл – песента „За нея“, както и реализацията на видеоклип.


През 2005 г. Awake са избрани за „БГ Откритие“ при селекцията на Музикалните награди на БГ Радио, а песента „За нея“ се превръща в хит и е издадена в три български компилации.

В края на 2005 групата се разделя с барабаниста си и на негово място идва Желяз Железов (бивш барабанист на групите Портокал и P.I.F.). Промяната е наложена от промяната в стилова насоченост.

Awake често свирят в клубовете на София и провинцията, а също така взема участие във фестивали като БеркРок, Рок в Рила, Exit ’06 с артисти като Franz Ferdinand, The Cardigans, The Cult, Били Айдъл и др., Аполония ’05, първото по рода си Рок училище ’06 в България (Сливен), Seattle Night и др.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *