Евтини самолетни билети

Американският музикант, актьор и автор на песни Крис Кристофърсън е роден през 1936 г. в Браунсвил, щата Тексас. Крис израства в семейство на военен, като ученик тренира бокс, а като студент изучава творческо писане.

Високият успех му осигурява стипендия, с която заминава да учи литература в Оксфорд, Англия. Там, освен с бокс и ръгби, започва да се занимава и с писане на песни.

След дипломирането си в Оксфорд, Кристофърсън постъпва в армията, където стига до чин капитан. Отказва предложението да работи като преподавател в прочутата военна академия Уест Пойнт и вдъхновен от автори на песни като Уили Нелсън и Джони Кеш, заминава за Нашвил, за да се занимава с музика.


След няколко трудни години в града на музиката, Кристофърсън постига забележителен успех като автор на песни в началото на 70-те години.

Синглите му „Me and Bobby McGee“, „Help Me Make It Through the Night“, „Sunday Morning Coming Down“ и „For the Good Times“ се превръщат в грандиозни хитове не само в САЩ, но и в целия свят.

До 1987 г. повече от 450 изпълнители са записвали композиции на Кристофърсън. Признаването му като автор на песни му вдъхва смелост да започне и успешна кариера като изпълнител, което от своя страна привлича вниманието на Холивуд и води до процъфтяваща кариера на киноактьор.

Така, освен в музиката, Кристофърсън оставя сериозен отпечатък и в света на киното. Гледали сме го в над 50 филма, сред които “Блейд”, “Огън под земята”, “Самотната звезда”, “Разплата”.

Крис е баща на 8 деца.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.