Луис Фрийз, по-известен като B-Real, е американски рапър от мексикански и кубински произход. Той е най-известен с рап групата си Cypress Hill.

Заедно с майка си и сестра си B-Real се мести в покрайнините на Лос Анджелис. Преди да напусне гимназия рапърът се запознава с бъдещите членове на Cypress Hill – Sen Dog и Mellow Man Ace.

Sen Dog е член на престъпната групировка „Bloods“, по-късно и самият B-Real става неин член, дори се забърква в продажбата и разпространението на наркотици.


B-Real и Sen Dog узряват за идеята да създадат музикален албум, базиран на преживяванията им на улица „Cypress Ave“ в Саут Гейт. Така се заражда и легендарната група Cypress Hill.

През 1991 г. момчетата подписват договор за звукозапис и правят своя дебют на музикалната сцена. B-Real използва личните си преживявания на улицата за текстовете на песните както в дебютния, така и в следващите албуми на групата.

Със своя характерен стил Cypress Hill стават първата латино рап група, имаща платинени и мултиплатинени албуми. И към днешна дата Cypress Hill продължават да бъдат една от най-продаваните латино рап групи в света.

Освен със Cypress Hill, B-Real участва и в няколко странични солови проекта. През 2002 г. основава групата Serial Rhyme Killas, която обаче не просъществува дълго. Издават един сингъл, а подготвяният албум така и не вижда бял свят. B-Real е бивш член и на бандата Psycho Realm.




Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *