Певицата Белослава Борисова Йонова е родена през 1974 година в София.

Дъщеря е на актрисата Анета Сотирова. Завършва руското училище „А. С. Пушкин“ и на 17-годишна възраст заминава за Лос Анджелис. Там в продължение на 3 години учи рекламна фотография.

„Кацнах, облечена с дебело зимно палто, шапка и ръкавици. Оказа се, че температурата в Лос Анджелис е 35 градуса на сянка, а на летището ми бяха изгубили багажа. Посрещачът ми махна за „здрасти“ и изчезна вдън земя. Навлечена до ушите и въоръжена с една пътна карта трябваше да си намеря колежа“, спомня си едно от най-големите си приключения певицата.


Отвъд океана Белослава изживява и своята голяма любов с Мариан Вълев, който нашумя в ролята си на Куката в сериала „Под прикритие“. Двамата се разделят. По-късно певицата сключва брак с художника Евгени Йонов, от когото има две деца. Щом се завръща в България завършва второто си висше образование в Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Белослава има две участия на фестивала “Златния Орфей“ – през 1998 и 1999 г., като и от двете участия певицата си тръгва с награди. Първият ѝ сингъл, наречен „Улици“, се приема доста добре и получава висока оценка от музикалните медии. Следва „Между две луни“, което се превръща в най-пусканото парче за 2001 година, а в края на годината излиза и първият албум на Белослава, озаглавен „Улици“.

Белослава пише сама текстовете на песните си. Прави много запомнящи се дуетни песни с различни изпълнители като Спенс, VenZy и Ъпсурт.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.