Познат на публиката с професионалния си псевдоним Ицо Хазарта, Христо Петров е роден на 19 декември 1979 г. в София. Има сестра, която се казва Наталия и е с осем години по-голяма от него. Ицо завършва 76-то училище „Любчо Баръмов“ в София, а след него и Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“. Кандидатства в Нов български университет и е приет в специалността „Публична администрация“, но след 2 години прекъсва обучението си заради музикалните си ангажименти.

Ицо започва да пише рап текстове на 16 години. Създава Ъпсурт в началото на 1996 година заедно с Бат Венци, Буч и Ицо Панчев (Шлеви Долния). Всичките са приятели от детска възраст. С основния си съперник през 90-те – Мишо Шамара, Ъпсурт разменят куп обидни реплики, въплътени в серия от парчета, най-известното, от които е „Бай Х*й“.


„Шамара и още много други видяха в рапа ланците и парите. Но хип-хопът са песните. Да си създадеш сам една рима и едно звучене, това е ш*баният рап“, обяснява Ицо.

Първият издаден албум на рапърите – „Боздуган“, излиза на бял свят през 1999 година. Печелят бърза популярност заради хитовете „Неделя сутрин“ и „Нон стоп“.

Бащата на Хазарта се занимава с бизнес, но фалира по времето на Иван Костов. Налага се семейството да продаде апартамента си на „Позитано“ и да се премести в „Надежда“. Въпреки това Ицо твърди, че това е най-успешният ни политик.

Албумът „Чекай малко“ излиза през 2002 г.и включва незабравимите и до сега „Чекай малко“, „Кълчи кълки“, „Светещи жилетки“ и „Бай Х*й“. Третият албум на рапърите е „PopFolk“, от който са песните „Искам твойто тяло“ и „Пунта“ feat. Ball Face и Лора. Големият успех на Ъпсурт идва с албума „QUATTRO“ от 2005 година. От него продават 10 хиляди диска, което е своеобразен рекорд за българската действителност по онова време.

На 24 април 2004 г. Ицо се жени за приятелката си – Диана, а 3 години по-късно се разделят. Имат дъщеря на име Аделина. Живее с балерината Жени, от която има още една дъщеря – Лора. Прекарва цялата 2004 г. в Кърджали с тогавашната си съпруга Диана. Тогава двамата имат страничен бизнес – пицария. Той обаче продава заведението заради искания за прекалено висок наем.

През 2014 година Хазарта пусна нова самостоятелна песен – „Хип хоп“. В нея задочно участие взима и бившият председателят на ДПС Лютви Местан с фраза от свое интервю. За по-малко от ден песента е гледана в YouTube от почти 32 хиляди души.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *