Легендарното студийно произведение на The Doors „Paris Blues”, последната известна неиздадена песен от творчеството на групата, е вече достъпна в дигитален формат заедно с новото видео.  

Клипът към „Paris Blues” направи своята телевизионна премиера и дебютира на страницата на групата в YouTube.

“Paris Blues” също служи като заглавна песен на нова компилация на блус тематика със същото име, която излиза на винил за Черния петък на Record Store Day на 25 ноември.


Албумът ще бъде наличен като ограничено издание от 10 000 номерирани копия на полупрозрачен син винил в избрани независими музикални магазини на 25 ноември за $24,98. Обложката на дългосвирещия албум е оригинална картина на китариста Роби Кригър, а комплектът включва и линейни бележки от блус учена Мери Катрин Олдън.

„Paris Blues” измина дълъг път, изпълнен с препятствия до издаването си, придобивайки легендарно качество сред феновете на The Doors. Оригиналната блус песен, написана от групата е записана по време на една от записните сесии на групата за „The Soft Parade” или „L.A. Woman” (изглежда никой не си спомня). 

Основната лента на песента е изгубена и единственото оцеляло копие е дадено на кийбордиста на The Doors – Рей Манзарек. За съжаление, това копие беше частично повредено от сина му Пабло (прохождащ по това време), който записа няколко кратки части. Сега, чрез известно творческо редактиране, песента ще види бял свят за новия албум.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *