Има много неща, с които врачани могат да се гордеят и едно от тях несъмнено е Нина Николина. Николина Попова, както е истинското име на певицата се ражда в града под Околчица през 1975 година.

Професионалните ѝ изяви започват през 1978 г., когато само на 3 годинки става солистка на училищния хор. Завършва музикалното училище в Плевен, при това с две специалности – фолклорно пеене и контрабас. Продължава образованието си в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.


Музиката на Нина е съчетание от модерно звучене и български фолклор. През 1996 година даровитата певица издава първия си самостоятелен албум, носещ нейното име – „Нина Николина“. През годините Нина е участвала в множество международни фолклорни фестивали и се е прибирала с награди от много от тях.

В периода 1997-2000 г. Нина е част от екипа на телевизионното предаване „Хъшове“. През 1999 г.. заедно с групата на шоуто, участва в турне, наречено „Гласове срещу наркотиците“.

В края на 2003 г. Нина Николина издава песента „Ти“. Парчето се превръща в най-излъчваната българска песен по радиостанциите и носи на певицата купища престижни награди. Запомнящи се остават и нейните хитове „Нека вали“, „Не мога“, „Абсент“ в дует с Калин Вельов и много други.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.