Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашият уикенд герой е Авичи.

Преди малко повече от четири години светът неочаквано се раздели с още една звезда на музикалния небосклон. На 20 април 2018 година почина световноизвестният шведски DJ Авичи.

Тим Берглинг, както е неговото истинско име, е починал в столицата на Оман, съобщиха тогава световните медии. По-късно тъжната информация беше потвърдена от неговото семейство. Авичи си отиде само на 28 години, но за вечни времена той ще бъде запомнен като Края на електронната музика!…


Тим Берглинг или DJ Авичи, както светът го познава, е роден на 8 септември 1989 година в шведската столица Стокхолм. Започва музикалната си кариера с ремикс на тема от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва и първите си собствени песни.

Талантливият музикант започва да участва в различни фестивали за електронна музика и DJ партита. Бързо е забелязан от музикални продуценти и предложението за договор не закъснява. През 2010 година хитове от ранга на „Levels“ носят на Авичи световна слава. Тогава той е едва на 21 години, но това не пречи да се превърне в един от идолите в хаус пространството.

Авичи е работил със звезди на музиката от ранга на Мадона, Coldplay, Дейвид Гета. Шведът два пъти е заемал третото място в класацията на най-добрите диджеи в света – през 2012 и 2013 година. Според списание „Forbes“ през 2013 година Авичи е сред десетте най-високо платени DJ в света с годишни приходи от над 20 милиона щатски долара.

На 29 март 2016 г. Авичи обяви край на публичните си изяви и турнета. Новината съкруши феновете му, а DJ-ят написа:

„Моите избори и кариера никога не са били движени от материалното. Въпреки това съм благодарен за всички възможности и комфорт, които моята популярност ми даде“.

Според слуховете Авичи се оттегля от сцената заради остър панкреатит, породен от прекомерна злоупотреба с алкохол.

„Авичи беше намерен мъртъв в Маскат, Оман. Семейството му е съсипано и всички ние искаме да уважим тяхната нужда от лично пространство в този труден момент. Няма да бъдат давани по-нататъшни изявления“, написаха до медиите музикалните представители на звездата по повод неговата кончина.

Един от най-известните и високоплатени DJ не случайно си спечели прозвището Крал на електронната музика. Авичи изигра основна роля за масовото популяризиране на електронната денс музика в последните години по света. Хитовете му „Levels“, „Wake Me Up“, „Hey Brother“ и „Waiting For Love“ са емблематични за жанра и ще се помнят още дълго. 
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.