Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашите уикенд герои са Fun Factory.

Този уикенд ви предлагам да се върнем към 90-те и да ви срещнем с една от най-обичаните евроденс групи. Коя ли? Това е група, чийто песни се въртят и до днес по родните и международни радиостанции, те са фабрика за забавление, а всяка тяхна песен се превръща в абсолютен хит.

Не едно и две техни парчета са се изкачвали до челните места на европейските чартове. Група, присъствала в музикалния живот на цяло едно поколение, това са… Fun Factory. Сигурен съм, че точно в този момент в главата ви нахлува някоя позната мелодия и започвате да си тананикате „I Wanna Be With You” или „Celebration”.


Защо се спрях на тях? Няма как да скрия, че са една от любимите ми групи от близкото минало. Със своите завладяващи песни, те присъстваха на всеки един купон и успяваха да раздвижат и най-срамежливите и стеснителни съученици. Като чуеш тяхна песен, без да се усетиш усмивката изгрява на лицето, започваш неусетно да припяваш. Колкото и да си схванат в краката, се потапяш в ритъма и вече си в центъра на дансинга.

Имам и лична причина – преди време, когато успях да видя Fun Factory на живо, тук в България, една мечта се сбъдна. Само на няколко метра от мен стояха членовете на любимата ми група. Още със самото стъпване на сцената, залата избухна в бурни аплодисменти и еуфорични викове. Публиката беше настроена за парти и много забавление, а Fun Factory бяха готови да дадат именно това на своите почитатели, че и повече.

С всяка една изпята песен адреналина и еуфорията се покачваха, всеки припяваше или по точно – крещеше. Личеше си, че обичта помежду ни беше взаимна. Като подарък към своите български почитатели, те изпяха и най-новата си песен ”Turn it up”, която мога да нарека проводник между миналия век и настоящето. Запазили типичното звучене на евродиското, но поднесено по модерен и съвременен начин.

Сега нека още веднъж да си припомним най-доброто от тях и да се насладим на хубавата музика. Ако започнете да си тананикате и да се поклащате, а хората ви загледат странно – обяснете им, че този уикенд слушате Fun Factory – те ще ви разберат.

Евроденс групата Fun Factory е създадена през 1992 година. Въпреки че се събират в Германия, оригиналният ѝ състав е интернационален – включва Balca Tözün от Турция, Rodney Hardison от САЩ, Toni Cottura и и Stephan Browarczyk от Германия. През годините групата сменя състава си неколкократно.

„Nonstop“ се казва дебютният албум на Fun Factory. Той излиза през 1994 година, с него идва и големият им пробив в музикалните класации. Третият сингъл от албума – „Close To You“, успява да оглави канадската денс класация. Последвалите го „Take Your Chance“ и „Pain“ заемат първото място на класациите в Германия.

През 1995 година групата издава песните „I Wanna B With U“ и „Celebration“, които се приемат повече от добре от германската публика. По-късно същата година бандата издава и втория си студиен албум „Fun-Tastic“. С него и популярността им в Европа расте, дори минава границите на континента – започват да ги въртят по американските и канадските радиостанции.

„Don’t Go Away“ е последният сингъл на Fun Factory, в който членовете на групата са четирима, след като Toni Cottura решава да напусне. Като трио групата издава още два сингъла – баладата „I Love You“ и „Oh Yeah Yeah (I Like It)“. Първата песен е посветена на напусналия член на бандата, докато втората дори не се сдобива с видеоклип, поради внезапното разпадане на групата през 1997 година.

През 1998 година Fun Factory възкръсват на музикалната сцена в изцяло нов състав. Първият студиен албум на „новите“ Fun Factory излиза през 1999 година. „Next Generation“ е продаден в над 100 хиляди бройки заедно със синглите „Party With Fun Factory“, „Sha-La-La-La-La“ и „Wish“.

През 2013 година трима от четиримата основатели на оригиналната група – Tözün, Cottura и Browarczyk се събират отново, за да изпълняват нови песни като Fun Factory. Към тях се присъединява и нюйоркският рапър Ski. След няколко съдебни дела бе постановено, че именно те имат правото да творят под марката Fun Factory. Така се стигна и до последните им хитове.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.