Деляна и Серж, българка и французин. Тя – блестяща студентка, франкофон и франкофил, той – журналист и писател, избрал да живее в България. Свързва ги влечението им към френската литература.

Деляна обаче изоставя учението, започва работа като стриптийзьорка в нощен клуб и след бурно съжителство пътищата им се разделят.

За да се срещнат отново, когато, уволнена най-безцеремонно, тя ненадейно отмъква от сейфа на собственика на клуба плик с пари, в който обаче има и компрометиращи снимки на могъща публична личност, и търси убежище при бившия си съпруг.


Но дългата ръка на мафията надвисва над тях и те се впускат в безумно бягство от София до Русе, белязано с престъпност, насилие и една хаплива, упорита любов.

В напрегнатата криминална интрига Ерик Ноло умело вплита сюжети и персонажи от близкото минало и от днешния ден на България, картини от Русчук, града на Елиас Канети, и едно поклонническо пътуване в творческия свят на Нобеловия лауреат.

„Последна спирка Русе“ е любовен трилър, разгърнат на фона на българския градски и природен пейзаж и на родната действителност през погледа на французин българофил.

В дните до четвъртък © Меломан.бг • Музиката на твоя живот и издателство “Колибри” ви дават шанс да спечелите романа „Последна спирка Русе“ от Ерик Ноло.

Въпросът е: В кой български град Ерик Ноло е работил като учител преди години?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 5 май и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.