Сара Конър е сценичният псевдоним на немската певица Сара Леве, пяла е и с псевдонима Сара Грей. Родена е 13 юни 1980 г. в Делменхорст, Германия в семейството на бизнесмен, занимаващ се с реклама и бивш модел. Сара има четири сестри и един брат.

Като малка Сара пее в църковния хор в родното си училище. По-късно е приета в музикално училище, където е единствената ученичка, която не изучава свирене на какъвто и да е музикален инструмент, а само вокал.

През 1997 г. Сара е избрана да участва в концертното турне на Майкъл Джексън в Германия. В състава на детския хор тя изпълнява припева на песента „Heal the World“ по време на концерта в Бремен. След концерта се среща лично с Джексън.


По-късно подписва договор с първия си мениджър, получава псевдонима Сара Грей и записва няколко песни, в това число кавър-версии на известни стари хитове. Първата ѝ песен, попаднала в класациите е танцувалният ремикс на Марк Ван Линден на песен от 1982 г. Това става през 1999 г. Скоро след това сменя мениджъра си и псевдонима с този, с който е известна сега.

Две години по-късно първият сингъл на Сара Конър („Let’s Get Back to Bed — Boy!“) се изкачва в челото на хит-парадите в Германия. Става световноизвестна месеци по-късно с песента „From Sarah With Love“.

Сара Конър е била омъжена за американския музикант Марк Теренци, имат две деца (разводът започва през ноември 2008).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.