Английската певица и композитор Кейт Буш е родена на 30 юли 1958 година. Освен с невероятните 5 октави на гласа си, Кейт е известна със своя перфекционизъм в работата – тя изпипва до последния детайл текстовете и композициите на своите песни.

Кейт подписва музикален договор, когото е едва на 16 и още учи в гимназията. През първите 2 години на въпросния договор тя не издава своя продукция на музикалния пазар, а завършва образованието си и взема уроци по танци и музика.

През този период тя записва над 200 демо версии на свои песни и пее в различни малки зали във и извън Лондон под името KT Bush Band.


Дебютът на Кейт Буш е през 1978 с хита си „Wuthering Heights“, който се задържа на първото място на британската класация за сингли цели 4 седмици.

Звездата от години отказва да участва в турнета, което поражда редица слухове. Според един от тях, причината Кейт да издава албуми, без да ги подкрепя с турнета, се крие в прословутия ѝ перфекционизъм и смъртта на режисьора Бил Дъфилд, която се случва по време на неин концерт в Дорсет. Буш обаче пояснява, че решението ѝ е заради изтощителната природа на турнетата.

Първото и единствено турне на Кейт Буш е през 1979 г. и тогава тя успява да го превърне в необикновено събитие, комбинация от музика, поезия и театър.

Кейт Буш е участвала в проекти на Питър Гейбриъл, Пол Харпър, китариста Джон Уилямс и Принс. В България певицата стана известна благодарение на сътрудничеството си с трио „Българка”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *