Вокалистът на легендарната група Iron Maiden е роден в Уърксъп, Англия, през 1958 година. Освен рок певец Брус Дикисън е авиопилот, радио и тв водещ, историк, фехтовач, продуцент, писател, композитор и текстописец.

Брус има трудно детство, израства като аутсайдер, не се разбира с връстниците и често е инициатор на училищни боеве. Това е причината и често да сменя училищата.

В този период започва увлечението му по рок музиката и започва са се упражнява на барабани. Изключен е от едно от училищата, в което е учил, защото уринирал във вечерята на директора.


През 1976 г. Брус се присъединява към първата си банда Paradox, която по-късно сменя името си на Styx без да са наясно, че вече има американска група с това име. Бандата се разпада бързо, а Брус сменя още няколко групи – Speed, Shots, Samson. През 1981 година тогавашният вокалист на Iron Maiden Пол Диано напуска групата и Брус Дикинсън заема неговото място.

Само няколко месеца по-късно издават албума „The Number of the Beast“, който не само е един от най-добрите на групата, но се превръща в класически за жанра. Следват още няколко изключително успешни албума – „Piece of Mind“ (1983), „Powerslave“ (1984), „Live After Death“ (1985), „Somewhere in Time“ (1986) и „Seventh Son of a Seventh Son“ (1988).

През 1990 година излиза първият солов албум на Дикинсън – „Tattooed Millionaire“. С Iron Maiden издават още два албума – “No Prayer for the Dying“ от 1990-а и „Fear of the Dark“ от 1992 г. След това Дикинсън напуска групата и изцяло се посвещава на соловата си кариера.

Дикинсън е виден фехтовач. Дори е получавал предложение да се присъедини към националния отбор по фехтовка на Обединеното Кралство. Брус обаче отказва, тъй като по това време е на турне с Iron Maiden. Състоянието му е оценено на 115 милиона долара.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *