Германският DJ, музикант и продуцент Робин Шулц е роден през 1987 година в провинция Долна Саксония.

Робин Шулц влезе в световния денс елит със 150 златни и платинени сертификата за по-малко от три години, както и 6 милиона продадени записа и над 2 милиарда преслушвания в Spotify. YouTube каналът му има впечатляващите 1,8 милиона последователи, а видеата му имат общо над милиард преглеждания.

Изключителната му популярност идва през 2014 година, с първия му сингъл – ремиксът на песента „Waves” на холандската хип-хоп звезда Mr Probz. Песента е включена в дебютния албум на Робин „Prayer” и получава номинация за Grammy за най-добър ремикс.


Същата година музикантът пуска на пазара ремикс на песента „Prayer in C” на Lilly Wood & The Prick. Песента е изключително добре приета в Европа и САЩ, което окончателно утвърждава Шулц като един от най-прогресивните DJ в света. Парчето се задържа на върха и на родните чартове в продължение на цели 6 седмици и бе най-въртяната песен в българския радиоефир.

След невероятния успех на „Prayer in C” и „Waves”, през 2015 година Шулц пусна на пазара песента „Headlights” – водещ сингъл от неговия втори албум „Sugar”. По-късно се появява и вторият, едноименен сингъл, който покорява музикалните класации.

През 2016 година най-успешният немски артист за последните две десетилетия се обедини с френския рекордьор Дейвид Гета, за да ни поради “Shed A Light”. Премиерата на денс-поп баладата се състоя в края на годината.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.