Крис Колфър е американски актьор, певец и писател, роден на 27 май 1990 г. в Кловис, Калифорния.

В ученическите си години активно участва в театъра като актьор и режисьор, също така е президент на клуба на писателите, редактор на училищно литературно списание и победител в множество различни дебати.

Докато е в гимназията, той написва и режисира мюзикъла „Shirley Todd“ – пародия на „Суини Тод“, където женските образи са заменени с мъжки и обратно в сравнение с оригиналната версия. Самият Крис изигра роля г-н Ловет.


Крис Колфър е гей. Според актьора родителите му приемат разкриването му спокойно, но в училище често е бил обект на тормоз.

На 18 години, Крис играе главна роля в късометражния филм „Russell Fish“, който е представен на няколко филмови фестивала.

Слава му носи ролята на гей тийнейджъра Кърт Хъмъл в сериала „Клуб Веселие“. Първоначално този герой не е в сценария, а Крис се явява на прослушване за ролята на Арти, но Колфер толкова впечатлява създателите на сериала, че те пишат нов герой специално за него.

За ролята си Крис получава награди „Златен глобус“, „Изборът на тийнейджърите“ и „Гилдията на филмовите актьори“, а също така е номиниран за „Еми“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *