Евтини самолетни билети

Легендарният рок музикант и певец Пол Роджърс е роден през 1949 година в Мидълзбро, Англия.

Списание Rolling Stone нарежда Роджърс на 55-та позиция в класацията си „100-те най-велики певци“. Списание Hit Parader го включва на девета позиция в листата си „100-те най-велики метъл вокалисти за всички времена”.

В края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, Роджърс достига статуса на световноизвестна рок звезда като певец на легендарните групи Free и Bad Company.


През последвалите десетилетия той се отдава на солова кариера, за да се стигне до средата на 2000-те, когато отново името му е в центъра на медийното внимание. Поводът – събирането му с музикантите от Queen в проекта, Queen With Paul Rodgers.

В зората на кариерата си Пол Роджърс свири на бас китара в групата The Roadrunners в родния Мидълзбро, където сред другите членове на състава е Мики Муди – бъдещ китарист на Whitesnake. Премествайки се в Лондон, Роджърс сменя амплоато, заставайки зад микрофона. Появата му на „голямата“ британска музикална сцена е през 1968 година с блусарските рокери Free, където е вокалист и автор на песните.

През 1970 година групата пуска превърналия се в световна рок класика хит – „All Right Now“, чийто автори са Роджърс и баскитариста Анди Фрейзър. Песента заема първа позиция в класациите на повече от 20 държави по света.

След разпадането на Free Роджърс основава групата Bad Company. Новата формация изгражда забележителна кариера в периода 1973-1982 година, създавайки класики като: „Feel Like Makin’ Love“, „Can’t Get Enough“, „Shooting Star“, „Bad Company“ и много други. Групата издава шест платинени албума до напускането на Роджърс през 1982 година, когато са на върха на славата си.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.