Победителката от първия сезон на шоуто за таланти „American Idol” Кели Кларксън има зад гърба си поредица от сингли, достигнали до № 1 в класациите в САЩ, Австралия, Канада, Обединеното кралство. Когато е в 7-и клас, учителка на Кели случайно я чува да пее в коридора на училището. Тя я кани да се включи в училищния хор, което запалва у нея желанието да се развива в тази насока. След като завършва, Кели се мести в Лос Анджелис, в преследване на мечтата си за музикална кариера.

Кларксън се явява на прослушването за шоуто за таланти „American Idol” през 2002 г. заедно с още 10 000 души. Впечатлени от дарбата ѝ, съдиите пускат Кели до следващия кръг. Когато се озовава сред последните 30 души, борещи се първото място, Кели изненадва и съдиите, и зрителите с изумително добрата си версия на песента „Respect” от Арета Франклин.


Кларксън е допусната сред 10-те финалисти и бързо става фаворит за наградата, след като изпява „(You Make Me Feel Like A) Natural Woman” на Aрета Франклин, „Without You” на Марая Кери и „Stuff Like That There” на Бет Мидлър. Така, в крайна сметка Кели печели конкурса с 58% от вота на публиката. Просълзена от радост, Кели изпява баладата „A Moment Like This”, написана предварително за победителя, който и да е той.

„A Moment Like This” излиза официално през октомври 2002 година и бързо се превръща в новия № 1 в САЩ и Канада. По-късно сингълът побеждава рекорда на Beatles от 1964 г. за най-голям скок от № 52 направо до № 1. Продажбите за първата седмица на „A Moment Like This” надхвърлят 240 000, което е повече от комбинираните продажби на всички останали сингли в Billboard Hot 100. Дебютният албум на Кели „Thankful”, който излезе на пазара през 2003 г., става двойно платинен в САЩ и платинен в Канада.

През 2008 г. по време на церемонията по връчването на 48-ите музикални награди на Grammy и Кларксън получава две от статуетките – за „Най-добро женско изпълнение” за „Since U Been Gone” и за „Най-добър поп албум на година” за „Breakaway”.

През 2013 година Кели Кларксън и музикалният мениджър Брандън Блексток се венчаха на церемония в щата Тенеси. Двамата имат две деца – дъщеричка Ривър и син Реми.




Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.