Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашият уикенд герой е Dr. Dre.

Вече не е така, но преди години водещите в радиостанциите имаха правото сами да подбират музиката за шоуто си. Общо взето музикалните редактори бяха лукс, който малко радиостанции си позволяваха. Разчиташе се на богатата музикална култура на водещия. Точно в тези интересни времена започнах работа в първото си радио.

Тръпката беше неописуема, вълнението голямо, страстта, емоцията, слушателите – магията ме завладя и все още ме държи. Отдавна вече не се занимавам с радио, но това си остават едни от най-хубавите години от живота ми. Но по същество – когато откривах своето всекидневно шоу имаше период, в който винаги започвах с нещо на Dr. Dre. Моя си приумица, но американският рапър ми харесваше дяволски много. Слушателите също бяха доволни от щедрите порции чист американски хип хоп. Хубаво е понякога човек да се връща назад в приятните спомени. Нека го направим и този уикенд с най-доброто от Dr. Dre!


Днес Dr. Dre e една от най-влиятелните личности в хип хопа. Всъщност истинското му име е Андре Ромъл Йънг. Роден е през 1965 година в Лос Анджелис, Калифорния. Учи в местната гимназия, но заради гангстерското насилие там се налага да се премести в по-безопасен квартал. Следват още няколко училища, докато на 15-годишна възраст не установява, че харесва музиката много повече от ученето.

Още от малък Dr. Dre започва да посещава рап клубовете в Лос Анджелис, за да гледа изпълнения на други артисти. После и самият той започва да се изявява под името „Dr. J“. През 1984 година става член на бандата „WorldClass Wreckin’ Cru“. Групата започва да доминира в началото на 80-те по източния бряг на САЩ. Първият им хит е наречен „Surgery“, откъдето идва и неговият прякор – Dr. Dre.

Dr. Dre става част от групата N.W.A, основана от легендата Eazy-Е. През 1991 година обаче напуска заради скандал с фронтмена. Започва съвместна работа с Тупак Шакур и Снууп Дог. През 1996 г. Dr. Dre основава собствен музикален лейбъл. Музикантът започва да търси нови звезди за своята компания. Негови открития са едни от най-големите звезди на хип хопа – Еминем, 50 Cent, The Game, Бъста Раймс и Ийв.

След като прекарва няколко години в продуциране на песни и албуми за други изпълнители, през 2004-та Dre започва нов бизнес със собствена марка аудио слушалки. Само за няколко години те се превръщат в най-популярните в света. През 2014 година Dr. Dre става най-богатият рапър в света, след като музикалната му компания Beats by Dre бе купена за рекордните 3 млрд. долара.

Dr. Dre се жени два пъти. И от двата брака има по две деца. През 2008 година вторият син от първата му съпруга е открит мъртъв в дома на майка си. Разследването установи, че причината за смъртта му е свръх доза хероин.

По повод обвиненията във физическо насилие над жени Dr. Dre коментира, че не се гордее с постъпките си, но тази част от живота му е минало. “Преди години бях млад мъж, който пиеше твърде много, бях главозамаян и нямах реална структура в живота си. Осъзнавам, че нищо от това не е оправдание за действията ми”, споделя той. Рапърът твърди, че е променил коренно начина си на живот и се старае да бъде възможно най-добрия баща и съпруг.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *