Евтини самолетни билети

Петя Буюклиева е родена на 24 юни 1959 г. в Асеновград. Завършва музикалното училище в Пловдив със специалност пиано, а след това и музикалната академия – естраден отдел в класа на Стефан Анастасов през 1983 г.

Една от първите ѝ изяви е на Софийската джаз-среща през 1980 г. От 1981 г. е солистка на оркестър „София“, с който е на концертно турне в Русия, след това Биг бенда на БНР и Динамит Брас Бенд.

Първата ѝ записана песен е „Водопад“ – 1980 г., с група „Унисон“, но вниманието на специалистите и публиката е привлечено едва пет години по-късно с „Откритие“.


През 1986 г. печели „Голямата награда“ на Международния фестивал „Златният Орфей“. Многократно е обявявана за най-добра певица в годишните анкети на „Музикална стълбица“ на БНР (за пръв път през 1989 г.). Спечелила е четири пъти престижната награда „Гран При“ и 25 международни награди от конкурси в различни държави.

Сред най-популярните песни в репертоара ѝ са „Жена на всички времена“, „Радостта като сълза“, „Понеделник сутрин“, „Понякога“, „Хоби“, „Ежедневен човек“, „Бъди звезда“, дуетната ѝ песен с Георги Христов „Пролет“, а най-впечатляващо е изпълнението ѝ на „I’m Changing“ – кавър версия на Дженифър Холидей, по която има заснет видеоклип.

През 2013 г. участва в авторското предаване на ТВ7 „Музикална академия“. През 2014 г. участва в Big Brother: All stars. През 2019 г. участва в седми сезон на „Като две капки вода“.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.