Музикантът Денис Ризов е част от легендарната българска рок група Ахат, а през 2011 година феновете му го гледаха и като тв водещ – на вечерното шоу на БНТ „Денис и приятели“, бил е продуцент на предаването „Търси се“.

Денис е роден през 1964 година в София. Рожба на студентска любов, затова се налага да го пратят на ясла, когато е на година и половина. Тръгва на училище на 6. Записват го в първия полуинтернат, експеримент на образователната система – известното 37-мо в кв. „Гоце Делчев“, директор на училището по-късно става сегашният кмет на София Йорданка Фандъкова.

Известно време е тренирал футбол, а 17-годишен започва работа в печатница „Георги Димитров“. След казармата сменя професията и става технически секретар на вестник „Строител“.


Денис станал музикант заради лепенка на Щурците, която Кирил Маричков му подарил вместо картичка с автограф. Чудил се къде да я лепне, влязъл в ЦУМ и с парите от лятната практика си купил най-евтината китара – „Орфей“ за 86 лв.

Животът го събрал с вокалиста на Ахат Звезди и куп други музиканти, завършили консерваторията. Така се стигнало и до предложението да стане бас китарист на групата. За първите две години от създаването на групата, Ахат имали цели 520 концерта.

След демократичните промени Денис заедно с Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата създават продуцентската компания „София Мюзик Ентърпрайсис“. Паралелно Ризов развива мащабен бизнес. Създател е и на първото затворено селище от американски тип в България. От брака си с телевизионната водеща Наталия Симеонова има дъщеря Виктория.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.