Певицата, която накара цяла Сърбия да се гордее с нея, след като спечели музикалния конкурс „Евровизия“ през 2007 година във финландската столица Хелзинки! Песента ѝ „Molitva“ тогава грабва както публиката, така и журито на конкурса.

Мария Шерифович е родена през 1984 г. в Крагуевац. Майка ѝ е известна сръбска народна певица. Родителите откриват рано таланта на дъщеря си и още 12-годишна Мария се изявява на музикалната сцена. През 2003 г. Шерифович издава първия си албум „Naj, Najbolja“, с който дава начало на професионалната си музикална кариера. По същото време тя взема участие и на фестивала „Pjesma Mediterana“ в Будва, който печели, но година по-късно, с песента „Bol do ludila“. Песента предизвиква истински бум в сръбските чартове.


През лятото на 2005 година излиза сингълът „Agonija“, кавър на песен на гръцката певица Деспина Ванди. Същата година Мария участва в конкурса „Беовизия“ с песента „Ponuda”, но се класира едва на седмо място. 2006 г. носи повече успехи за Шерифович – тогава печели сръбския радиофестивал „Radijski festiva“ с парчето „U nedelju“, за изпълнението си получава и специална награда. През 2006 г. излиза и вторият албум на Шерифович „Bez Ljubavi“.

2007 г. е съдбовна за Мария. Сърбия се явява за първи път самостоятелно на конкурса „Евровизия“ и Мария успява да се пребори за първото място с песента „Molitva“. Известна на широката публика с мощния си вокал, а нейният избор на дрехи често става тема на дебати в сръбските медии.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.