Джонатан Дейвис е роден през 1970 година в Бейкърсфийлд, Калифорния. Освен вокалист на Korn, Джонатан свири на барабани, гайда, пише музика за китара и други инструменти. Той е последният член, който се присъединява към Korn при създаването на групата през 1993 година.

Баща му е бил кийбордист на Франк Запа, а майка му е актриса и танцьорка. Родителите му се развеждат, когато Джонатан е 3-годишен. Той живее при баща си с втората му съпруга. За нея Дейвис разказва, че били в ужасни отношения. По думите му песента „Kill You“ е написана за нея.

Дейвис твърди, че най-ранното му музикално вдъхновение е мюзикълът на Андрю Лойд Уебър „Исус Христос Суперзвезда“, а любимата му група е Duran Duran.


В текстовете на песните си често засяга неприятни теми като изнасилвания и насилие над деца и справянето с гнева по изключително саркастичен начин, до голяма степен повлиян от собствения си житейски опит.

Наред с чисто музикалните си странности, лидерът на бандата е известен и с колекционерската си страст по различни нестандартни експонати. Той купува колата на известен масов убиец от 70-те години, подтикнат от желанието си да направи собствен музей на серийните убийства.

Освен това, фронтменът притежава впечатляваща колекция от гайди, както и такава с различни вещи на Елвис Пресли. Дейвис има два брака и три деца.

От 22 август 1998 г. музикантът не е злоупотребявал с алкохол или наркотици. Известният швейцарски художник Х. Р. Гигер, който е създателят на зверовете от касовите филми „Пришълецът“, „Пришълецът 3“ и „Species“, проектира за Джонатан Дейвис специална стойка за микрофон, която певецът използва почти винаги по време на концерти и снимки на клипове.

На 8 септември 2005 година Джонатан и групата му дойдоха в България за разтърсващ концерт пред близо 6 000 фенове. През 2008 г. Дейвис имаше серия самостоятелни концерти.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.