Американският рапър, актьор и телевизионен водещ Xzibit е роден през 1974 г. в Детройт, щата Мичиган.

Истинското му име е Алвин Натениъл Джойнър. Подвизава се и под други псевдоними, сред които Х, X to the Z, Black John McClane, West Coast’s William Wallace и X Man.

Освен като певец, Xzibit се изявява и като актьор и е главен герой в популярна видеоигра.


Xzibit меко казано бил буйно дете, на четиринадесет е изпратен в поправителен дом. Три години по-късно напуска дома си и заминава при сестра си в Лос Анджелис. Там работи в малък магазин за дрехи. Започва да пише текстове и се явява на множество фрийстайл конкурси.

През 1992 г. Xzibit се запознава с изпълнителите от групата Tha Alkaholiks, те от своя страна го представят на King Tee. Така се стига до първото му участие в една от песните в албума „IV Life“ на King Tee и в две от албума „Coast To Coast“ на Tha Alkaholiks.

През 1996 г. Xzibit издава дебютния си солов албум „At The Speed Of Life“, който бързо се превръща в хит на ъндърграунд сцената. Известният рапър и продуцент Dr. Dre забелязва младия талант и му предлага да участва в продуцирания от него албум на Снууп Дог „No Limit Top Dogg“, а по-късно и в песни от неговия албум. Dre продуцира третия и най-успешен албум на Xzibit – „Restless“ от 2000 г.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.