„Хулиганът на британския поп“ Робърт Питър Максимилиън Уилямс е роден през 1974 г. в Стоук на Трент, Англия. Учи в католическото училище „St. Margaret Ward“, където се влюбва в музиката. Посещава и училище за танци в Стафърдшър.

Участва в няколко училищни пиеси. Преди да стане музикалното величие от най-висок ранг, какъвто го познаваме, Роби работи като продавач на стъкла. Уволнен е, след като го хващат, че съветва клиентите да не пазаруват от тази компания.


Към британската бой банда Take That Роби се присъединява, когато е едва 16-годишен. След зашеметяващия успех на групата, Роби решава да започне солова кариера и през 1995 година се разделя с момчетата от бандата. През 1996 г. издава първия си самостоятелен сингъл „Freedom“, кавър на хита на Джордж Майкъл. През 1997 г. излиза дебютния му албум „Life Thru A Lens“. Първият сингъл от албума – „Old Before I Die”, достига до номер две в британските класации, но песента като цяло е игнорирана на международната сцена. Продажбите на албума също не са впечатляващи.

Нещата се променят с пускането на сингъла „Angels“ в края на годината. Песента се превръща в тотален хит в Европа и Латинска Америка. Благодарение на „Angels“, албумът „Life Thru A Lens“ се задържа в британския топ 10 за четиридесет седмици, остава общо 218 седмици в класацията като цяло, което го прави 58-я най-тиражиран албум в историята на Великобритания, с продажби от над 2,4 млн. копия.

През 2000 г. Роби вече е утвърдена звезда с милиони фенове в Европа и идва моментът певецът да покори американската публика. И това се случва с „Rock DJ“, която разбива американските класации. Клипът към песента е цензуриран в не една и две страни. В него Роби играе разсъбличащ се певец, който остава по… скелет.

През 2002 г. Уилямс подписа договор за рекордните 80 млн. паунда с музикалната си компания. И досега контрактът остава най-голямата музикална сделка в британската история. Роби е фен на групата Queen. Влиза в „Рекордите на Гинес“, след като само за ден са продадени 1 600 000 билета за турнето му през 2006 г. Роби е третият най-пускан изпълнител по британското радио за последните 20 години след Елтън Джон и Джордж Майкъл. През 2016 г. звездата пусна „Party Like A Russian“ – първият официален сингъл от последния му, 11-и албум “Heavy Entertainment Show”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.