Евтини самолетни билети

Стиви Уондър е американски музикант и композитор, роден на 13 май 1950 г. в Сагъно, Мичиган, САЩ. Той е третото от общо шест деца в семейството на Калвин и Лула Мей Хардуей.

Стиви се ражда сляп по рождение. Една от причините за усложненията е, че се ражда шест седмици преждевременно.

Още много малък Стиви започва да свири на различни инструменти – пиано, хармоника, барабани и бас. Пее и в църковния хор. Прави дебютния си запис на 12-годишна възраст.


Характерният му глас, както и страхотният начин, по който свири на хармоника, са типични за първите му записи и представяния на сцена. Стиви обаче не е просто певец и го доказва с начина, по който свири на пиано, орган, хармоника и барабани.

В началото на кариерата си Уондър записва хитовете си „I Was Made to Love Her“, „My Cherie Amour“, „For Once in My Life“ и „Where I’m Coming From“. В средата на 70-те продължава да прави класически хитове като „Superstition“, „You Are the Sunshine of My Life“, „Higher Ground“, „Living for the City“, „Don’t You Worry ‘Bout a Thing“, „Boogie On Reggae Woman“, „I Wish“ и „Sir Duke“.

На 20 години вече е изградил свой стил. Той е един от първите, които усвояват свиренето на електрическо пиано и е вдъхновение за рок музикантите. Специфичният му начин на пеене напомня на великите джаз изпълнители и емоцията в песните му го отличава от всички останали музиканти.

Този плодовит период в творчеството му свършва през 1979 г. с албума „Stevie Wonder’s Journey Through the Secret Life of Plants“. Все по-рядко записва албуми, въпреки че концертите му винаги са повече от успешни. Музиката му става много изискана, пише и романтични песни като „I Just Called to Say I Love You“ (1984), която се превръща в тотален хит. Става член на Залата на славата на рокендрола през 1989 г., а през 2005 г. получава награда Grammy за цялостен принос.

В кариерата си Уондър има 26 награди Grammy, включително награда за цялостен принос. Той е третото от общо шест деца в семейството на Калвин и Лула Мей Хардуей. Стиви се ражда сляп по рождение. Една от причините за усложненията е, че се ражда шест седмици преждевременно.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.