Британската сензация Джеймс Артър е роден през 1988 г. в Мидълзбро, Англия. Родителите му се развеждат, когато той едва е навършил годинка.

Детството на Джеймс е белязано с чести премествания. Когато той навършва 9 години, отива да живее с майка си и втория си баща в Бахрейн.

Четири години след това новото му семейство отново е разбито и Джеймс се връща в Обединеното кралство заедно с майка си и трите си сестри.


Джеймс започва да се занимава с музика по време на ученическите си години. В началото британецът става беквокал на групата Moonlight Drive, с която успява да запише няколко парчета. След това сменя няколко групи, с които изпълнява алтернативни рок парчета.

Музикантът публикува и свои самостоятелни изпълнения в популярни сайтове за споделяне на музика. През 2011 г. той решава да изпита късмета си, като се яви на прослушване в The Voice Великобритания. За негово съжаления обаче не достига до финала.

Съдбоносно за живота на Джейм се оказва решението му да участва в музикалното шоу X Factor. Благодарение на таланта си, успява да достигне до концертите на живо. Изпълненията пред голяма публика обаче се оказват стресови за британския изпълнител. На един от концертите той получава нервна криза и се налага да бъде приет в болница.

През 2012 година, с убедителен вот от 53%, Джеймс успява да спечели X Factor. Песента, с която той пленява сърцата на зрителите е „Impossible”. Музикантът става най-популярният победител на формата, чийто сингъл е бил изтеглян цели 255 000 пъти в рамките на 48 часа. С него той се нарежда в класацията на най-продаваните творци за 2012 г.

Още на следващата година неговото солово изпълнение достига 1 милион продадени копия. Следващата му песен „You’re Nobody” се изстрелва в челните редици в класациите на Острова.

Третият сингъл на Джеймс – „Recovery”, също е изключително успешен. През 2012 г. Джеймс предприе турне в Европа, а едно от местата, които посети младият музикант, беше България.

През 2016 година музикантът издаде втория си албум „Back From The Edge“, а пилотният сингъл от проекта „Say You Won’t Let Go“ е своеобразен апел да не се предаваме, когато паднем.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *