Станислав Найденов, познат като Спенс, е роден на 13 октомври 1975 г. в Плевен.

Още като ученик е запален по музиката, но за изненада предпочитанията му клонят към метъла – увлича се по групи като W.A.S.P. и Helloween.

Едва по-късно узрява за хип-хопа, под влияние на Snoop Doggy Dog, Dr. Dre и най-вече Tupac Shakur. Докато учи в математическата гимназия „Гео Милев“ в родния си град Плевен, Спенс прави първите си опити за демо записи.


През 1994 г. Спенс е приет да учи „Комуникационна техника и технологии“ в Техническия университет в София. Покрай безкрайните му ангажименти обаче, така и не успява да завърши. Активните занимания на Спенс с музика започват през 1995 г. Свързва се с тримата видински рапъри – Змиеядеца, Гявола и Big Mouth, а срещата му със Слим води до създаването на групата „Тим от Дим“.

Съдбоносна за Спенс е срещата му с DJ Станчо през 1998 година. Двамата веднага си допадат и решават да работят заедно. DJ Станчо урежда първите участия на Спенс – първоначално в столичните клубове, впоследствие и в останалата част на страната.

През лятото на 2000 г. започва работа по дебютния си албум, в който гост вокалисти са Слим, Колумбиеца, Гявола, Чупи, Big Mouth и групата „Димна завеса“, а скречовете са на DJ Станчо.

Албумът „Прекалено лично 1“ излиза през февруари 2000 година и веднага се нарежда сред най-продаваните заглавия в жанра. В него певецът проповядва легализиране на марихуаната, но също така засяга и социално значими проблеми като корупцията.

Пилотният клип към албума „Направи ме“ е цензуриран от обществената БНТ, телевизия „ММ“ първоначално го сваля от ефир, а впоследствие го излъчва само след полунощ.

Вторият албум на Спенс е „Прекалено лично 2“. Той излиза през 2004 г. Записва специална песен за предаването „Споко“ по bTV. Прави много съвместни парчета със Сантра, Белослава, Графа.

Спенс е бил водещ на предаването „Българският топ 100“ пак в bTV, както и на „Спенс и сутрешния екипаж“ в Радио N-Joy.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.